radyo
radyo

EKONOMİ

DENİZDEN DRONE VE CEP TELEFONU ÇIKTI

Marmara Denizi Günü etkinlikleri kapsamında İzmit Körfezi'nde temizlik yapan dalgıçlar, dron, yangın tüpü, telefon, bot ve ağır tonajlı araç lastiği çıkardı.

8 Haziran 2022 Saat: 12:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.237 kez okunmuştur

DENİZDEN DRONE VE CEP TELEFONU ÇIKTI
DENİZDEN DRONE VE CEP TELEFONU ÇIKTI

İzmit Körfezi'nde Marmara Denizi Günü etkinlikleri kapsamında su altında ve sahilde temizlik yapıldı. Öğrenciler, sahil şeridindeki, dalgıçlar ise deniz dibinde kirliliğe yol açan çöpleri topladı. Yaklaşık yarım saat su altında kalan dalgıçlar, deniz dibinden topladıkları çöpleri çıkardı. Denizden çıkarılanlar arasında dron, yangın tüpü, cep telefonu, bot, jant, ağır tonajlı araç lastiğinin de olduğu görüldü.

Marmara Denizi’nin temizlenmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Tek bir noktada bir temizlik çalışması yapmanın, tek bir noktada tedbir almanın bir faydası yok. Marmara'ya hep birlikte sahip çıkmalıyız, hep birlikte üzerimize düşeni yapmalıyız. Hepimizin birlikte tedbir alması gerekiyor" dedi.

Dalgıç Özcan Karabulut ise denize ve canlılara zarar verecek çöpleri su altında gördükleri zaman üzüntü yaşadıklarını ifade ederek, "Su altında, insan yerleşiminin yoğun olduğu taraflarda kirlilik çok fazlaydı. Deniz dibinde şişeler, sandalyeler, sepetler suyun altında olmaması gereken birçok şey vardı. Bu tür şeyleri gördüğümüz zaman üzülüyoruz. Biz deniz altında balıklar ve denize ait canlılar görmek istiyoruz. Su altında çok sayıda materyal var. Kimi bilinçli olarak atılıyor, kimi yanlışlıkla düşürüyor. İzmit Körfezi hepimizin, bunu hep birlikte korumamız lazım" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑