radyo
radyo

EKONOMİ

İMAMLAR BAKKALDA BORÇLARI KAPATARAK VERESİYE DEFTERİNİ ALDILAR

İmamlar, bakkalın veresiye defterindeki borcu ödedi.

4 Mayıs 2020 Saat: 17:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.978 kez okunmuştur

İMAMLAR BAKKALDA BORÇLARI KAPATARAK VERESİYE DEFTERİNİ ALDILAR
İMAMLAR BAKKALDA BORÇLARI KAPATARAK VERESİYE DEFTERİNİ ALDILAR

Karamürsel Ereğli Arif Hoca Mahallesi'ndeki Hacı Yaşar Çiçek Camii'nin imamı Ahmet Yılmaz, meslektaşlarıyla birlikte Koronavirüs salgını nedeniyle bir iyilik yapmak istedi. Aralarında para toplayan imamlar, Yılmaz'ın görevli olduğu caminin yanındaki bakkala giderek veresiye defterindeki yaklaşık 8 bin TL’lik borcu ödedi. Borcu ödedikten sonra defteri alan imamlar, farkındalık oluşturmak adına veresiye defterini geri dönüşüm kutusuna attı.

"DEFTERİ SATIN ALDIK"

Defteri satın almak için tanıdıklarından yardım istediğini söyleyen Ahmet Yılmaz, "2007 yılından beri bu mahallede imam hatip olarak görev yapmaktayım. Bu mahalledeki herkese kapı kapı gitmişliğimiz vardır. Herkesin evini kapı numarasına kadar bilirim. Akşam evde otururken mahallemizin bakkal defterini satın almak geldi aklıma. Telefonumda kayıtlı olan iş adamlarımızın numaralarını tek tek aramaya başladım. Böyle bir iyilik hareketine katkı verip veremeyeceklerini sordum. Allah razı olsun, benim çağrıma misliyle cevap verdiler. Hatta iş adamı bir ağabeyimiz, 'Defterin miktarı ne kadar olursa olsun, hiç gözünün yaşına bakmadan o defteri al' dedi bana. Öyle bir geri dönüş oldu ki, o ağabeyimize sıra gelmeden biz defteri satın aldık" dedi.

"GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSUNA ATTIK"

Borcu ödenen mahalle halkının büyük bir şok yaşadığını söyleyen imam Yılmaz, "Bir farkındalık oluşması adına bakkalımızın defterini mahallemizdeki geri dönüşüm kutusuna attık. Takribi 8 bin küsur TL bir borç vardı. Biz 13 kişi birleşerek bu borcu ödedik. Sağolsunlar, meslektaşlarımla birlikte geldik. Bakkala da sürpriz oldu. O da çok etkilendi, çok duygulandı. Bu şekilde defteri aldık. Mahallelilerden borçlarını ödemeye gelenler olmuş. Çok büyük bir şok yaşamışlar. Onlar da çok duygu dolu anlar yaşamışlar. Böyle bir dar zamanda, bu virüs hasebiyle insanların çoğu işini kaybetti. İnsanlara ilaç gibi geldi" diye konuştu.

"DUYGULANDILAR, GÖZLERİ YAŞARDI"

İmamlar defteri almak istediğinde çok duygulandığını anlatan bakkal Ali Torun ise, "Ahmet hocam, yanında Fatih hocam ve Resul hocamla birlikte geldi. Bana defteri satın almak istediklerini söylediler. Bir an durakladım. Gerçekten içim doldu. 'Başımla gözüm üstüne. Yardım eden herkesten Allah razı olsun' dedim. Biz de bir şeyler yaptık. Sonra defteri aldılar. Beraber gidip defteri geri dönüşüme attık. Pazartesi günü müşteriler borçlarını ödemeye geldiğinde çok dua ettiler. Duygulandılar, gözleri yaşardı" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑