radyo
radyo

EKONOMİ

İZMİT'İN ESNAFI İZMİT'E YETER

Geçtiğimiz günlerde hükümetin yaptığı KDV indirimini uygulayan kimse yok sanıyordunuz değil mi? Yanılıyorsunuz. İzmit'in gerçek esnafı birebir bu indirimi uyguluyor.

26 Şubat 2022 Saat: 23:09
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.066 kez okunmuştur

İZMİTİN ESNAFI İZMİTE YETER
İZMİT'İN ESNAFI İZMİT'E YETER

İzmit Kapanönü Sokağında Asri Kuruyemiş vardır sahibi de İlyas Kırlı. Birde İstiklal Caddesinde peynirci Nizamettin Çetin ve Kolonyacı Hikmet vardır. Bu esnaflar, Yürüyüş Yolundaki Çınarlar gibi, İzmit saat kulesi gibi, Yeni Cuma'sı, Fevziye Camisi ve Pişmaniyesi gibi ünlüleridir.

Çarşıya inmek başta otopark yeri bulmanın zorluğu nedeniyle işkence gibidir. Ancak bazen mecbur kalıp iniyorsunuz. Yine birgün kuruyemiş, peynir ve kolonya almak için çarşıya indiğimizde, uzun yıllardır uğradığımız Asri Kuruyemiş İlyas Kırlı'ya uğradım. 2 Kg Tuzlu Fıstık aldım. Her hafta 2 kg alırım. 2 Ay önce kilosu 40 TL olan Tuzlu fıstık 50 TL olmuştu. Dün ise 45 TL'ye inmişti. Hayırdır İlyas abi fiyatımı indirdin deyince, "Kdv düştü ya, o yüzden indirdik" dedi. 

Sonra Peynirci Nizamettin Çetin'e uğradım, her hafta aldığım peynirden aldım. Fiyat etiketine baktım, fiyatın üstüne çarpı atılıp  TL ucuzlamış, hayırdır diye sordum. Kdv İndirimi dediler. O anda içimden ilk geçen söz. "İZMİT'İN ÇOCUĞU İZMİT'E YETER" oldu. 

İzmit esnafını tercih edelim dostlar. Onlar bizlerden biri. İçimizden biri... (Haber:Hakan Elyıldırım )

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑