radyo
radyo

EĞİTİM

18 öğrenciyi hafif ticari aracıyla okula taşıyan öğretmene ceza

18 öğrenciyi hafif ticari aracıyla okula taşıyan öğretmene ceza verildi.

17 Kasım 2016 Saat: 20:21
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.053 kez okunmuştur

18 öğrenciyi hafif ticari aracıyla okula taşıyan öğretmene ceza
18 öğrenciyi hafif ticari aracıyla okula taşıyan öğretmene ceza

KOCAELİ Servis Araçları Odası, İzmit'te hafif ticari araç ile 18 çocuğu taşıyarak okula getiren öğretmeni görüntüledi. Öğretmene, 2 bin 532 lira ceza kesilirken, aracı ise 60 gün boyunca trafikten men edildi.

Kocaeli Servis Araçları Odası, İzmit Alikahya Mahallesi'nde hafif ticari aracı ile öğrenci taşıdığını belirlediği öğretmeni görüntüledi. Öğretmene ait hafif ticari araç Alikahya İlkokulu'nun önüne geldiğinde kamera ile kayda geçildi. Aracın kapıları açıldığında öğrencilerin balık istifi taşındığı görüldü. Aracın arka koltuğundan ve arkasındaki bagaj bölümünden öğrenciler ardı ardına inerken kamera kayıt yaptı. Şikayet üzerine görüntüler incelenerek öğretmen K.Ü. hakkında 'Belediye sınırları içerisinde ticari amaçlı yolcu taşımak' suçundan 2 bin 532 lira ceza kesildi. Araç ise 60 gün süreyle trafikten men edildi.

Kocaeli Servis Araçları Odası Başkanı Ahmet Taşçı konuyla ilgili olarak, "Bizler, bize yüklenen yükümlülükleri yerine getirdikten sonra bize emanet edilen çocukları taşıyoruz. Ancak altına bir otomobil çeken korsanlar bu belgelerin hiçbirini almadan ve emniyetsiz şekilde öğrenci taşımacılığı yapıyor. Bizler korsanla mücadele anlamında bir hayli yol kat ettiğimizi düşünüyoruz. Ancak zaman zaman bu tür münferit olaylarla karşılaşıyoruz. Burada korsan taşımacılık yapan kişi kadar, çocuklarının bu araca binmesine izin veren aileleri de suçludur. Korsan servis çekenler eninde sonunda yakalanıyor. Emniyetsiz şekilde taşımacılık yapanları uyarıyorum, can taşıyorsunuz para uğruna insanların günahına girmeyin" dedi.

ARACA ALMAYINCA VİCDANSIZ DİYORLAR

Öğretmen K.Ü. bulundukları yerden okulu öğrenci servisi olmaması ve okullarının belediye aracının güzergahında olmaması nedeniyle öğrencileri aracına aldığını, korsan taşımacılığın söz konusu olmadığını belirterek, "Yağmurlu havada bir iki defa kendi akrabalarımı, öğrencilerimi aracıma aldım. Olay yansıtıldığı gibi değil. Çocukları araca almamın nedeni de nedir? Hem akraba olmam, hem oralı olmam, hem kendi öğrencilerimin olması. Bir keresinde yağmurda ıslanırken almadım diye vicdansız diye nitelendirildim veliler tarafından. Birinin yaptığı asılsız ihbar ile olanlar oldu" diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, "Konuyla ilgili gerekli soruşturma başlatıldı. İncelemeleriz sürdürüyoruz" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑