radyo
radyo

EKONOMİ

2 ÇOCUK DEREDE ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELDİ

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde serinlemek için dereye giren ve boğulma tehlikesi geçiren iki çocuk, vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı. Kalbi durmuş şekilde sudan çıkarılan 14 yaşındaki çocuk kalp masajı ile hayata döndürüldü.

19 Şubat 2017 Saat: 20:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.957 kez okunmuştur

2 ÇOCUK DEREDE ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELDİ
2 ÇOCUK DEREDE ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELDİ

Dilovası ilçesinde ikamet ettikleri öğrenilen Adem Eren (15) ile amcasının oğlu Servet Eren (14) iddiaya göre öğlen saatlerinde Başiskele Doğantepe Mahallesinde bulunan bir cami dergahına ziyarete geldi. Burada bir müddet zaman geçiren ikili daha sonra serinlemek için bölgedeki derenin göletine girmeye karar verdi. Yüzme bilmedikleri öğrenilen iki kuzen, deredeki derin su birikintisine atlayınca gözlerden kayboldu. Çevredekilerin haber vermesi sonucu olay yerine itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

20170219aw988254_01.jpg

Kalp masajıyla hayata döndü

Çevredeki vatandaşların yardımlarıyla sudan çıkartılan iki kuzen ambulanslara alındı. Sudan çıktığı esnada kalbinin durduğu belirlenen Servet Eren, ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesine, durumu iyi olan Adem Eren ise İzmit Seka Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kalbi duran Servet Eren, doktorların yaptığı kalp masajı sonucu yeniden hayata döndürülerek yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Servet Eren’in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

3d46d3685f8629fdbc36fe5c31f3104b.jpg

Muhtar Öztürk: “Önlem alınsın”

Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Doğantepe Mahallesi Muhtarı Mithat Öztürk, çocukların dereye yüzmek için girdiğini belirterek, "Yüzme bilmedikleri için boğulma tehlikesi geçirmişler. Dışarıdan bakıldığında burası derin değilmiş gibi gözüküyor ama suyun 4-5 metre derinliği var. Bundan dolayı böyle bir olay yaşandı. Derenin etrafının çevrilmesini ve bu tarz olayların tekrar yaşanmaması için yetkililerden yardım talep ediyorum” şeklinde konuştu.

0a03dc81e628255332fa818dc63f8366.jpg

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑