radyo
radyo

EKONOMİ

262 TOWERS'IN KURUCULARI İLE HERŞEYİ KONUŞTUK

Bilgisizce yazmak yerine Bambau GMYO'nı, 262 Towers'ı ve kurucularını tanımaya çalışmanız hem bizim için hem de Kocaeli basını adına çok önemli. Kapımız her vatandaşımıza ve tüm basın mensuplarına açıktır. Ne zaman isterlerse gelip bizden bilgi alabilirler. Kocaeli halkının, her şeyin en güzeline layık olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Kocaeli’ye ve Kocaeli halkına en iyiyi, en kaliteliyi sunmaya devam edeceğiz.

21 Temmuz 2017 Saat: 13:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.901 kez okunmuştur

262 TOWERS'IN KURUCULARI İLE HERŞEYİ KONUŞTUK
262 TOWERS'IN KURUCULARI İLE HERŞEYİ KONUŞTUK

262 TOWERS’IN KURUCULARI İLE HERŞEYİ KONUŞTUK

Kocaeli’de merak edilen 262 TOWERS, Bambau Gayrimenkûl Yatırım Ortaklığı, Muhammet El Kattan ve Burçin Şahin hakkındaki merak edilenleri öğrenmek için Randevu istedik.

İki gün sonraya randevu verdiler.

Çok sıcak bir şekilde karşılandığımız 262 TOWERS Şantiye ve Satış Ofisinde, önce çay ve kahvelerimizi yudumladıktan sonra sorularımızı sormaya başladık.

-Oturduğumuz yerden, iş makinelerinin çalıştığı ve kazıklar çaktığı görünüyor. Bu çalışmanın amacını anlatır mısınız?

Tabii ki, Burası 13.000 Metrekarelik bir inşaat sahası. Malûmunuz, Yahya Kaptan Bölgesi yumuşak bir zemine sahip. Burada yapılacak her inşaat çalışmasında temel öncesi sıkı bir zemin etüt çalışması yapılmazsa binalar sağlıklı yapılar olarak yükselmezler.

Bu nedenle Belediyeler de, İnşaata başlayacakları firmalardan, önce zemin iyileştirme çalışması ve raporu isterler. Bu işlem bittikten sonra da belediye İnşaat Ruhsatı verir. 13 Dönümlük arazinin tüm çevresini 500 Adet Kazıkla çevirdik. Etrafını perde betonla kapladık. Zeminden 9 metre aşağıya ineceğiz ve iki katlı bir otopark yapacağız. Bu nedenle zemin kadar, çevresinin de sağlam olması gerekiyor. Zemine de 1000 Adet kazık çakmaya başladık. Zemine çakılan kazıklarla birlikte temeli de atmaya başlıyoruz.

-Yapılan bu kazık çalışmasında yüzlerce ton demir ve beton kullanılıyor gibi görünüyor. Kaça mal olacak bu zemin iyileştirme çalışması?

20 Milyon Lirayı buluyor.

-50 Milyon Liraya arsayı almıştınız, 20 Milyon Lira da kazıklar, 70 Milyon Lira şimdiden harcadınız yani?

Temele kadar harcayacağımız tutar, Proje hazırlığı ile birlikte 80 Milyon Lirayı buldu diyebilirim.

-Şu ana kadar projenin Yüzde kaçını sattınız?

%72’si satılmış durumda.

-İnşaatı satıştan gelen bu parayla mı yapıyorsunuz?

Hayır!

-Öyleyse Banka Kredisi?

Hayır! Tamamen kendi öz sermayemizle yapıyoruz. Yaptığımız satışlardan gelen paraların tamamı bankada blokeli. Bu arada ortağımız Muahmmed El Kattan, faize karşı olduğundan, bankadaki blokeli paradan da 1 Kuruş faiz almıyoruz.

Bu arada projemize banka garantörlüğü de başladı. Yani her ne olursa olsun, bu projenin 24 ay içerisinde tamamlanması artık bankanın da sorumluluğunda!!!

Şirketimiz ortağı Muhammet El Kattan, maddi anlamda çok rahat bir isim. Şirketimizin herhangi bir para sorunu yok.

-Aslında en başta soracaklarımızı şimdi sormanın tam zamanı. Bambau GMYO nasıl kuruldu? Yani Muhammet El Kattan ve Burçin Şahin nasıl bir araya geldi?

Muhammet El Kattan 5-6 yıldır Türkiye’de, Kocaeli Kartepe’de yaşıyor.

Bir villasının bazı eksikleri için kendisine yardım eden Burçin Şahin, herhangi bir ücret talep etmeyince, çok şaşıran Muhammet El Kattan, Burçin Şahin’i daha yakından tanımak ister.

O güne kadar, herkesin Arapları yolunacak kaz gibi görmesinden bunalan Muhammed El Kattan, Burçin Şahin’in dürüstlüğü, İnşaat bilgisi ve çözüm odaklı çalışkanlığı karşısında, tanıdıkça iş yapmak için ideal bir partner olduğunu düşünerek ortaklık teklif eder.

Villa siteleri yapmak üzerine düşünülen ortaklık, Yahya Kaptan’daki bu arsa ile “262 TOWERS” projesine adım atmakla başlamış oldu.

-13 Dönümlük bu arsanın 20-25 Milyon Liradan fazla yapmayacağı düşünülürken 50 Milyon Lira verip, 262 TOWERS projesine nasıl karar verdiniz?

Bir ihtiyaç analizi yapıp, 6 ay boyunca Business Center ve Rezidans Projelerini gezdik. Ve taslak proje hazırladık.

-262 TOWERS, Kocaeli’ye ve Türkiye’ye şu an’a kadar ne kattı? Bundan sonraki süreçte nasıl katkısı olur?

Şu an’a kadar,

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki Kent Konut A.Ş.’ye, 40 Milyon 444 Bin TL,

Devlete, 7 Milyon 279 Bin TL KDV,

Devlete, 2 Milyon 863 Bin TL Alım Satım Bedeli,

Ruhsat ve iskan harçlarını İzmit Belediyesine ödüyoruz,

Hafriyat işi Kocaeli’li Soylular firmasına,

Beton imalatını Kocaeli’li Kavanlar’a verdik. Bütün ihtiyaçlarımızı Kocaeli’li yerel firmalardan karşılamak konusunda özen gösteriyoruz.

-262 TOWERS tamamlandıktan sonra kaç kişiye istihdam sağlayacak?

Bizim hesaplarımıza göre 2.000 Kişi istihdam edilecek. Üst düzey kaliteli işçilik ve kaliteli bir proje inşa ediyoruz.

Mesela Kocaeli’nin gençleri, Akdeniz’e, Ege’ye otellere çalışmaya gidiyorlar. 262 TOWERS’ta yaşam başladıktan sonra bu gençler iyi maaşlarla kendi memleketlerinde çalışabilecekler.

-262 TOWERS’ta yaşam ne zaman başlayacak?

Biz 24 ay diyoruz. Ancak daha önce bitireceğimizi umuyoruz.

-262 TOWERS nasıl bir yapı olacak, kaç işyeri, kaç konut olacak?

420 Ofis, 160 Konut, 18 Kafe - Restoran, Lüks bir Süper Market, Güzellik Merkezi Kuaför, Banka ve Bankamatikler, Turizm Acentesi vb. işyerleri olacak.

-262 TOWERS’taki işyerleri İstanbul’lu firmaların mı olacak?

Bu çok güzel ve sorulmasını beklediğimiz bir soruydu doğrusu!

“262 TOWERS” bünyesinde bulunan firmaların pek çoğu, Franchise kaliteli markalar ama büyük oranda yerel işletmeciler olacak. Tüm işletmelerimize ilk ve en önemli şartımız. Tamamının vergi dairesi Kocaeli Vergi Daireleri olmak zorunda olacak.

-262 TOWERS’ta Rezidans tipi 160 Konut olacağını söylüyorsunuz. Bu konutlarda oturacak olanlar, ne gibi hizmetler alacaklar?

Gerçek bir lüks yaşamın tadına varacaklar. 5 yıldızlı Otel mantığında yaşayacaklar. Evlerinin binaların temizliği çalışanlar tarafından yapılacak. 262 TOWERS’ın özel parfümlü, tertemiz otoparkına girdiği an itibariyle, VIP yaşamı hissedecekler.

Fitness, Spa, Kuaför randevusu, Eczane, market alışverişi gibi hizmetlerden, her evde bulunan akıllı ev sistemleri ile faydalanabilecekler. Tüm alışverişleri, 262 TOWERS çalışanları tarafından kapılarına kadar getirilecek.

-Bir Yabancı İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya varken, gelip küçük bir ilçeye yatırım yapmaz. Böyle bir riske girmez. Ama Muhammed El Kattan, İzmit’e çok büyük bir yatırım yapıyor. Neden?

Biz yapıyoruz. Hem de öyle bir yatırım yapıyoruz ki, YAP-İŞLET-DEVRET değil, YAP-İŞLET-İSTİHDAM ET mantığıyla yapıyoruz.

-Kocaeli’de bazı internet haber gazeteleri, sizlerle ilgili kötüleyici haberler yapıyorlar. Mesela, ruhsatı yok, ya Jet Fadıl gibi kaçar giderlerse gibi bir sürü iddiada bulunuyorlar. Ne diyeceksiniz, niye böyle yapıyorlar?

Bunu yapmalarının birkaç nedeni olabilir. Mesela betonu Kavanlar firmasından alıyoruz. Hafriyatı Soylular firmasına yaptırıyoruz. Ama en az 10 tane daha beton firması, 10-15 tane hafriyat firması var. Bunlar yaptırıyor olabilir.

Bir diğer husus kendilerini bize fark ettirmeye çalışıp, gelin size para verelim, reklam verelim dememizi bekliyor olabilirler.

Son olarak gelip bize proje hakkında sorular sormayı akıl etmiyor olabilirler. Ama emin olun biz bu yazılanları çok önemsemiyoruz. “Güneş Balçıkla Sıvanmaz” diye güzel bir söz vardır. Biz projemizi tam zamanlı tamamladığımızda sözle, parayla değil icraatımızla cevap vermiş olacağımızı düşünüyoruz.

 

-Kimlere satış yapıyorsunuz? Kimler sizden ofis, işyeri ve konut alıyor? Yaptığınız satışlardan vazgeçenler oluyor mu?

Yeni Kocaeli Adliye’si, 262 TOWERS’ın çok yakınına geliyor. Kocaeli’nin tanınmış avukatları ofis alıyorlar. Aylık en az 3000 TL civarında kira geliri olacak ofis ve konutlar olacağından, 7-8 tane birden işyeri ve konut alan İzmit’in tanınmış iş adamları var. Düşünsenize, bu işyeri alan kişiler, ticarette, hukukta belli konumda olan insanlar. 262 TOWERS’ı tercih etmişlerse, inanmış, güvenmiş olamazlar mı?

Geçtiğimiz hafta bir işadamı, Cuma günü işlerinin biraz bozulduğunu bu yüzden ofis almaktan vazgeçtiğini söyledi. Sözleşmemizde geri ödemeyle ilgili belli bir süre hakkımız olmasına rağmen, 24 saat içerisinde yani Cumartesi günü parasını eksiksiz olarak iade ettik.

Hakkımızda kötü konuşulmasın, kötü imaj bırakmayalım diye büyük gayret gösteriyoruz.

-Bir iddia da, Ruhsat alınmadan, satış yapılamaz. Yapılan satışlar için firma devlete ciddi cezalar öderler. Bu konuda ne diyeceksiniz?

Bu da tamamen araştırılmadan, yapılmış bir haber. Konut projelerinde, inşaat ruhsatı almadan, kat irtifakı tapuları çıkartmadan ve banka garantörlüğü olmadan satış yapamazsın. Belli bir metrekareye kadar KDV %1’dir ve 50 m2’den küçük daireler yapılamaz.

262 TOWERS’taki tüm ofis, işyeri ve konutlar ticari yapılardır. KDV’si tamamının %18’dir. Değil 50 m2, 20 m2 bile ofis yapabiliriz.

Haliyle ticari yapılarda, inşaat ruhsatı olmadan da satış yapılabilir. Umarız, bilmeyen herkeste imar konusunda biraz daha bilgilenmiş olur.

-Bambau GMYO şirketinin ortaklarından Muhammed El Kattan’ın 5-6 yıldır Türkiye’de yaşadığını söylemiştiniz. Bir duyumumuza göre Muhammed bey’in babası Kartepe bölgesinde gittiği camide, cami yapımına destek istendiğinde komple cami yaptırmış.

Kartepe Belediye Başkanı bir stadyum istediğinde, Muhammed bey, kabul etmiş ve Kartepe’ye bir stadyum hediye etmiş. 262 TOWERS’ı İzmit’te inşa ediyorsunuz. Size bu bağışların bir faydası da olmaz. Neden yapıyorsunuz?

Bu Cami ve Stadyum’un yapımında elinizde kalan malzemeleri mi kullanıyorsunuz?

Yaptığınız bu bağışı vergiden düşüyor musunuz?

Evet bir stadyum ve bir Cami inşa ettiğimiz doğrudur. Stadyumun açılışı 9 Ağustos 2017’de yapılacak. İki yapı için de sıfır ve en kaliteli malzemeleri kullandık.

Yapılan masrafların 1 Kuruşunu bile vergiden düşmedik. Muhammed bey böyle bir şeyi kabul etmez. Kendisine böyle bir şey teklif bile edilemez.

 

-Son olarak, Muhammed El Kattan ve Burçin Şahin ortaklığı ile kurulan Bambau GMYO şirketi, Kocaeli’de, Türkiye’de veya yurt dışında başka projelere de imza atacak mı?

Tabiiki! Çok yakında herkesin çok beğeneceği mükemmel bir projeyi daha açıklayacağız. Bu arada mesela Kartepe Acısu’da bitirilememiş 28 Villayı alıp en kaliteli biçimde tamamlayıp satışını gerçekleştirdik.

Bunun yanında, özellikle Muhammed El Kattan’ın yatırım yapmak isteyen çok fazla Suudi Arap arkadaşı var. Onlarla birlikte de ciddi projelere yatırım yapacağız. Kentimiz, vatandaşlarımız, ülkemiz ve devletimiz kazanacak.

-Kocaeli halkına, Kocaeli basınına söylemek istediğiniz son bir cümleniz varsa alabilir miyiz?

İlk olarak size teşekkür etmek istiyoruz. Bilgisizce yazmak yerine bizi tanımaya çalışmanız hem bizim için hem de Kocaeli basını adına çok önemli. Kapımız her vatandaşımıza ve tüm basın mensuplarına açıktır. Ne zaman isterlerse gelip bizden bilgi alabilirler.

Kocaeli halkının, her şeyin en güzeline layık olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Kocaeli’ye ve Kocaeli halkına en iyiyi, en kaliteliyi sunmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑