radyo
radyo

TEKNOLOJİ

50 kadına robotik süreç otomasyonu eğitimi

Teknolojide Kadın Derneği tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen “Teknoloji Odağında Liderler Zirvesi” bugün Swissotel The Bosphorus İstanbul’da düzenleniyor. Teknolojide Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney’in açıl...

24 Mart 2022 Saat: 09:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 723 kez okunmuştur

50 kadına robotik süreç otomasyonu eğitimi
50 kadına robotik süreç otomasyonu eğitimi

Teknolojide Kadın Derneği tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen “Teknoloji Odağında Liderler Zirvesi” bugün Swissotel The Bosphorus İstanbul’da düzenleniyor. Teknolojide Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney’in açılış konuşması ile başlayacak olan zirveye katılımın yoğun olması bekleniyor.

İSTANBUL (İGFA)- Teknolojide Kadın Derneği, kadınların ve kız çocuklarının STEM (Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik, Math-Matematik) alanlarına ve teknoloji sektörüne olan mesafesi, motivasyon kaybı ve teknolojide kadın üretici eksikliğinin önüne geçmek üzere 2019 yılında hayata geçirildi. Eğitim, sürdürülebilirlik ve araştırma ölçümleme hedefleri doğrultusunda projelerini sürdüren dernek bu hedefler doğrultusunda Teknoloji Odağında Lider Zirvesi’ne imza atıyor.

Zirve destekleri ile 50 kadının robotik süreç otomasyonu eğitiminin almasının sağlandığı Teknoloji Odağında Liderler Zirvesi’nde teknolojinin birbirinden değerli isimleri bir araya geliyor. Dört ayrı panel şeklinde düzenlenen Zirve’de, gün boyunca farklı alanlarda çalışmalar yürüten üst düzey yöneticiler belirlenen konu başlıkları ile bilgi birikimlerini paylaşmak için bir araya geliyor.

TEKNOLOJİ ODAĞINDA GELİŞEN İŞ DÜNYASI 

İş dünyasında sürdürülebilirlik, eşitlik, sektörler bazında cinsiyet bariyerleri, gelişen teknoloji trendleri ve bunların iş dünyasına yansıması, Sivil Toplum Kuruluşlarının yol haritaları gibi konu başlıkları altında konuşma yapacak olan panelistler, teknoloji odağında gelişen iş dünyasına yön veriyor.

Teknolojide iş gücü çeşitliliği sağlamayı ve bu alanda kadın istihdamında etkin bir rol oynamayı amaç edinen Teknolojide Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, dernek tarafından sağlanan eğitimlerin yüzde 80’lik diliminin kadınlara yönelik olduğunu belirtti. Teknoloji alanında kadınların desteklenmesine öncelik tanıyacak kurumlara yönelik teşvik çalışmasının da 2022 yılı içerisinde aktif olacağını belirten Zehra Öney, bu yıl ilki gerçekleştirilen Teknoloji Odağında Liderler Zirvesi ile İlgili sözlerine şöyle devam etti; “2019 yılında biz bir ışık yaktık ve teknolojide kadın dedik. Bu ışık güçlenerek her yeri aydınlattı. Bugün geldiğimiz noktada artık teknolojide kadın başlı başına dikeyde bir konu oldu ve şu anda bütün kurumlar, bütün STK’lar için çok önemli bir hal aldı. Bundan çok mutluyuz çok gururluyuz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑