radyo
radyo

EKONOMİ

540 esnafa 3 Milyon TL’lik destek!

Tramvay çalışmalarından dolayı mağdur olan 540 esnafa yaklaşık 3 Milyon TL dolayında destek verilmesi planlanıyor. Mağdur esnaflar için Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinden uygun ödeme koşulları ile kredi sağlanması da gündemde

5 Aralık 2016 Saat: 21:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.269 kez okunmuştur

540 esnafa 3 Milyon TL’lik destek!
540 esnafa 3 Milyon TL’lik destek!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Otogar Seka Park arasından yapımına başlanan tramvay çalışmalarından dolayı mağdur olan esnafların sorunları kamuoyu gündemine gelmişti.  Esnafın yapılan çalışmalarda siftah yapmadan dükkan kapatması, yapılan eleştiriler, beraberinde yetkililerin çözüm yolu arayışına sürükledi.

 

DOĞAN ESNAFLA BULUŞTU

Esnafa nasıl destek verileceği sorusu cevap ararken ilk somut adım İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’dan geldi. Doğan, meclis oturumuna getirdiği konuyla ilgili olarak, mağdur esnafın sorunlarının ve çözüm yollarının tespit edilmesi amacıyla plan ve bütçe komisyonu Başkanı Hayrettin Ünlü ve Çevre Komisyonu Başkanı Emine Okanalp ile birlikte komisyon üyeleri çalışmalara start verdiler. Komisyon çalışmalara devam ederken diğer taraftan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya ve 7 oda başkanını belediye binasında ağırladı. Yapılan toplantıda esnafın sorunları ve çözüm önerileri dinlendi.

 

UZUN VADELİ ÇALIŞMA YAPILMASI GEREKİYOR

Yapılan toplantıyı değerlendiren Birlik Başkanı Kemal Kaya “İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ile bir araya geldik. Tramvay güzergahı üzerinde 540 esnafımız bulunuyor. Bu esnaflarımızın yaşadığı sorumların çözümü için komisyon oluşturuldu. Bu komisyon çalışmaları tamamlayıp, ocak ayında yapılacak olan İzmit Belediyesi meclis oturumunda gündeme getirilmesini bekliyoruz. Tramvay güzergahında ara sokaklar İzmit Belediyesi’nin ana caddeler Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde bulunuyor. Bundan böyle iki belediyenin ortak hareket etmesi gerekiyor. Komisyon tarafından hazırlanacak rapor doğrultusunda değerlendirilme yapılacak. Ona istinaden adımlar atılacaktır. Tramvay çalışması bitse bile esnafımızın yaşadığı sorun hemen çözülmeyeceği için uzun vadeli bir çalışma yapılması gerekiyor” dedi.

 

3 MİLYON TL ÖDENMESİ PLANLANIYOR

Edinilen bilgilere göre tramvay güzergahı üzerinde bulunan 540 esnafa 3 milyon TL dolayında destek verilmesi planlanıyor. İzmit Belediyesi tarafından oluşturulan komisyon tarafından güzergah üzerinde bulunan esnafların sorunlarına göre çözüm yolları üretilecek. Bu sorunlar arasında esnafın her ay ödemek durumunda kaldığı Çevre Temizlik Vergisi, Tabela vergisi, kurumlar vergisi gibi kalemlerde kolaylık sağlanması planlanıyor. Her esnafın durumuna göre planlama yapılarak zor durumdan kurtulması sağlanacak. Ayrıca mağdur olan esnaf için esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatiflerinden uygun ödeme koşulları ile kredi sağlanması da planlanıyor. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑