radyo
radyo

EKONOMİ

Adalet ve Dışişleri'nden 'diplomatik' iş birliği

Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı arasında bugün imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Diplomasi Eğitim Programı başladı.ANKARA (İGFA) - Ankara Hakimevi'nde düzenlenen programda Türkiye Adalet Akademisi (TAA) Başkanı Muhi...

25 Ocak 2022 Saat: 18:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 423 kez okunmuştur

Adalet ve Dışişleri'nden 'diplomatik' iş birliği
Adalet ve Dışişleri'nden 'diplomatik' iş birliği

Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı arasında bugün imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Diplomasi Eğitim Programı başladı.

ANKARA (İGFA) - Ankara Hakimevi'nde düzenlenen programda Türkiye Adalet Akademisi (TAA) Başkanı Muhittin Özdemir ile Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanı Mesut Özcan iş birliği protokolünü imzaladı. Bürokrat ve akademisyenlerin diplomatik ilişkilerin uluslararası standartlara uygun biçimde yürütülebilmesine katkı sağlayacak sunumları yapacağı program, iki gün sürecek.

TAA Başkanı Muhittin Özdemir, yenilenen, güçlenen yapısı ve ‘güven veren adalet için etkin eğitim’ anlayışını temel alan vizyonuyla akademide çalışmalara devam ettikleri söyledi.

Hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız, hür vicdanıyla karar veren, meslek etik ilkelerini benimseyen, toplumun adalet ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte hakim ve savcılar yetiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Başkan Özdemir, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri yürütüldüğünü kaydetti.

Bu kapsamda 72 ülke ile yakın iş birliği yapıldığını vurgulayan Özdemir, 2022'de 8 uluslararası eğitim programı düzenlemeyi planladıklarını ve yapılan bugün yapılan iş birliğinin de eğitimler açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında Türk Yargı Eğitim Ağı kurulmasına öncülük ettiklerini aktaran Başkan Özdemir, Diplomasi Akademisi ile yapılacak iş birliğini ve diplomasi eğitimlerini son derece önemli bulduklarını söyledi.

Program kapsamında, diplomasi alanına ilişkin konuların ele alınacağı sunumlar 4 oturumla katılımcılarla paylaşılacak. Türk dış politikası, Türkiye’nin yurt dışında tanıtılması, 1915 olayları, Kıbrıs meselesi, kamu diplomasisi, basınla mülakat teknikleri, diplomatik yazışma, uluslararası toplantıların yönetimi ve usulleri, hitabet, kamera önünde konuşma teknikleri, genel protokol kuralları konusunda sunumların yapılacağı diplomasi eğitim programı yarın sona erecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑