radyo
radyo

SİYASET

AK PARTİ'DE ELLİBEŞ SESLERİ

İzmit'in kaybının faturası, AKP İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’a kesilmiş, Eryarsoy ve yönetimi, genel merkez tarafından, ya istifa et ya da görevden alınırsın diyerek istifaya zorlanmıştı.

5 Mayıs 2019 Saat: 21:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.610 kez okunmuştur

AK PARTİDE ELLİBEŞ SESLERİ
AK PARTİ'DE ELLİBEŞ SESLERİ

Ekonomik kriz, EYT sorunu, kimi aday adaylarının ve taraftarlarının kırgınlıkları ve belediye başkan adayı yapılan ismin uzun süre teşkilattan uzak olması; Adalet ve Kalkınma Partisi’ne Kocaeli’nin kalbi İzmit’i kaybettirmişti. Bu kaybın faturası, AKP İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’a kesilmiş, Eryarsoy ve yönetimi, genel merkez tarafından görevden alınmıştı.

Eryarsoy’un görevden alınmasını doğru bulan da oldu, tepki gösteren de… Ve tüm bu tartışmalar eşliğinde yeni il başkanının kim olacağı ile ilgili AKP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen heyet, parti kademeleriyle tek tek görüşerek temayül yoklaması yaptı.

GÖNÜL’E VERYANSIN

Kamuoyunda en sık dillendirilen isim İzmit Belediye Başkan adayı olan ancak seçimi kaybeden Sibel Gönül’dü. Eryarsoy görevden alınmadan adı sıklıkla anılmaya başlanan Gönül’le ilgili tepkiler de gecikmedi. Genel merkezden Kocaeli’ye gelen MKYK Üyesi Mustafa Köse, il yönetim kurulu üyeleriyle görüşme yapmış, bu görüşmeler esnasında kadın üyeler İzmit’te seçim kaybeden Sibel Gönül’e veryansın etmişti. Kadınların Mustafa Köse’ye, “Eğer biz Sibel Gönül’ün sözüyle ve isteğiyle görevimizden alındıysak yazık” diyerek Mustafa Köse’ye sitem ettikleri öğrenilmişti.

ELLİBEŞ ÖNDE ÇIKTI

Tüm bu tepkiler, Sibel Gönül’ün İl Başkanı olma şansını da düşürdü. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkilere rağmen Sibel Gönül ismi üzerinde karar kılıp kılmayacağı bilinmezken temayülde sürpriz bir ismin adı ön plana çıktı. Gölcük Belediye eski Başkanı Mehmet Ellibeş’in temayülde önde gittiği, CV’sinin istendiği konuşuluyor. Karadenizli ve Gürcü olan, teşkilat tarafından ağabey olarak görülen ve sevilen Ellibeş’in toparlayıcı bir rol üstleneceğini düşünen teşkilat mensuplarının bu talebi kabul görecek mi merak ediliyor.


YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑