radyo
radyo

EKONOMİ

ALEMDAR CADDESİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Yağmur Suyu, İçme Suyu ve Kanalizasyon hattı için başlayan çalışmalar için Alemdar Caddesine kazma vuruldu.

4 Ağustos 2020 Saat: 12:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.519 kez okunmuştur

ALEMDAR CADDESİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI
ALEMDAR CADDESİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İSU tarafından 29 Haziran’da iddialara göre esnaftan habersiz şekilde altyapı çalışmaları için malzemeler Alemdar Caddesi’ne indirilmiş; yol trafiğe kapatılmıştı. Esnafın tepkisi üzerine caddeye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın esnaf ile görüşmesinin ardından tepkileri haklı bularak, “Çalışmalar başlayacaktı ancak esnafımızın bizden ricası oldu. Teknik arkadaşlarla konuyu değerlendirdik. 15 Eylül’e kadar tamamlanmak üzere geceleri de çalışmak kaydıyla bayram sonrasında proje başlayacak” ifadelerinde bulunmuştu.

1140 METRE HAT

Proje kapsamında bazı noktalarda 4 metreye kadar kazı yapılacağı öğrenilirken toplamda 350 metre yağmursuyu hattı, 500 metre kanalizasyon hattı, 290 metre ise içmesuyu hattı yapılacak. Kurban Bayramı’nın bitişinin ardından bugün itibariyle söz konusu caddede çalışmalar başladı. Hem üst hem de alt yoldan girişler kapatılırken trafik İnönü Caddesi’ne verildi. Söz konusu proje süresince güzergahlar geçici, trafiğe kapalı ve kısa süreli olarak üç aşamada planlandı. İKM Başkanı Murat Öztürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada sürecin takipçisi olacaklarını belirtirken; bugün başlatılan çalışmalarda birçok esnafın dükkanlarını açık tuttuğu görüldü.

YOL İKİYE BÖLÜNDÜ

Bir diğer yandan D-100’e geçiş yapacak araçlar için İnönü Caddesi’nden ilerleyerek Acısu veya Kız Meslek Lisesi mevkiini takip edip D-100’e bağlanabilecek. Hürriyet Caddesi’nden geçişler için ise Yeni Cuma kavşağından devam edip Abdurrahman Yüksel Caddesi’nden İnönü Caddesi’ne yönlendirilecek. İnönü Caddesi üzeri ve Fethiye Caddesi üstbaş kısmında yapılan parklanmalar için ise gece çalışma başlatıldı. Araçlar yoldan çekilirken, trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla yol dubalarla iki şeride bölündü. İş çıkış saatlerinde yoğunluk yaşanan caddede proje boyunca yoğunluğun daha da artması bekleniyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑