radyo
radyo

EKONOMİ

BAĞKUR’lu esnaf 7 bin güne emekli olsun

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın ziyarettinde konuşan Bakkallar, Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük, "Artık BAĞKUR’lu esnafta 7 bin iş gününden emekli olsun" dedi.

6 Aralık 2016 Saat: 11:37
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.367 kez okunmuştur

BAĞKUR’lu esnaf 7 bin güne emekli olsun
BAĞKUR’lu esnaf 7 bin güne emekli olsun

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve yönetim kurulu üyeleri Bakkallar, Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası’na ziyarette bulundu.  Ziyarette esnafların sıkıntıları dile getirilirken, yapılması gereken çalışmalar hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu. Bakkallar, Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük "8 Kasım’da Ankara’da bir esnaf şurası vardı. İcra kurulu kuruldu.  İcra kurulu tarafından çalışmalar başladı. Biz diyoruz ki artık BAĞKUR’lu esnafta 7 bin iş gününden emekli olsun. Dileriz artık BAĞKUR’lu esnafımızda SSK’lılar gibi emekli maaşlarını alabilirler” dedi.

 

ÖNEMLİ KONULAR ÇÖZÜME KAVUŞTU

Bayram Kütük "23.03.2014 yılında yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda göreve geldikten itibaren 1.460 üyemizin ,1.200’ünü tek tek işyerinde ziyaret ederek, sorunlarını dinleme fırsatım oldu.Bazı sorunlarını T.C.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı-Esnaf Ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü; Kocaeli Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği,Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’na yazılı ve sözlü olarak gündeme getirdik.Esnafımızın tabii ki çok sıkıntıları var.Esnafımızı en çok sevindiren şu ana kadar birkaç önemli konu çözüme kavuştu” açıklamasında bulundu.

 

ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ SUNDUK

Tramvay çalışmalarında mağdur olan esnafla ilgili kurulan komisyona çözüm önerileri sunduklarını belirten Kütük,” İlimizde “tramvay çalışması” sebebi ile esnafımız mağdur olmaktadır ve daha da kötüsü kepenk kapatmak zorunda kalmaktadır. Bu mağduriyet ile ilgili İzmit Belediyesi tarafından komisyon kurulmuştur. Bizler de bu kurulan komisyonda mağduriyetin giderilmesi için çözüm odaklı öneriler sunduk. Temennimiz; kurulan bu komisyon sonucunda esnafımıza yararlı bir rapor çıkması ve esnafımızın artık yüzünün gülmesidir” şeklinde konuştu.

 

ESNAFIMIZ MAĞDUR OLMAKTADIR

ÖTV zammı hakkında da açıklamalarda bulunan Bayram Kütük,” İçki ve sigara konusuna da değinmem gerekirse ; yapılan ÖTV ZAMMI ile birlikte kaçak sigara sorununun daha da artacağını düşünüyorum.Zaten her 6 ayda bir ÖTV zammı gelmektedir.Artarda gelen bu zamlar esnafımızın da aynı zamanda belini bükmektedir.Kaçak içki ve sigaranın artış gösterdiği ve kanımca göstereceği şu günlerde; vatandaşımızdan tek istediğimiz alkol ve sigarayı güvendiği esnaftan almaları olacaktır.Bakkal esnafımızın ;sigaradaki kar marjının çok düşük olması da ayrıca esnafımızı mağdur etmektedir” dedi.

 

ESNAF AĞABEYDİR KARDEŞTİR

Hepimiz biliyoruz ki ; esnafımız sadece alan satan ticari faaliyette bulunan kişiler değildir diyen Kütük,” Gerektiğinde askerdir,alperendir. Nitekim 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimin de de esnafımızın dik duruşu aşikardır. Esnafımız gerektiğinde adaleti sağlayan hâkimdir, hakemdir. Gerektiğinde şefkatli bir ağabeydir, kardeştir! O mahallenin eminidir, ruhudur.O sokağımızın,semtimizin adeta vicdanıdır.Bizler küçük sermayesi ,alın teri nuru emeği ile yaşam savaşı veren,verdiği vergi yarattığı istihdamla ülke ekonomisine katkıda bulunan ve ekmeğini çoğaltmak ,meslek onurunu yükseltmek için çözüm arayan mütevazi, çalışkan dürüst ve de vefalı bir topluluğuz.Esnafı çıkarıp aldığımızda Türkiye tarihinden geriye hiçbir şey kalmaz” ifadelerini kullandı

 

ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIĞI DEĞİŞTİ

Bakkallar, Büfeciler, Tekel Bayileri Esnaf Odası’na gerçekleştirdiği ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan,” Oda başkanımız taleplerini bizlerle paylaştı. Buradan giderken notları alarak bakarız. Bizim için yapılacak bir şey varsa elimizden geleni yaparız. Bizlerde konuyla ilgili çalışır ve takip ederiz. STK’larımızı, odalarımızı önemsiyoruz. Türkiye’nin geçmiş olduğu bir süreç var. Vatandaşlarımızın eskiye göre daha farklı olan bir alışveriş anlayışı var artık. Eskiden her mahallenin bir bakkalı vardı, insanlar maaş aldıklarında ödedikleri, vefalı bir meslektir Bakkalcılık. Her bakkal oranın sosyal döngüsünü organize ederdi. Büyük marketlerin devreye girmesi, milletimizin ve vatandaşlarımızın alışkanlıklarını değiştirdi” ifadelerini kullandı.

 

AHİ MARKET PROJESİ

Odamızın Ahi market şeklinde dönüştürme projesi var. Çalışmalar yapılıyor diyen Ceyhan,”  Bu manada odamızın bu projesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yerel esnafımızın güçlü olmasını isteriz. Ama dün bizi ayakta tutan bizleri aylarca idare eden esnafımızın ayakta durabilmesi için destek olmak için böyle bir ziyaret gerçekleştirmek istedik. Esnaf kardeşlerimiz ne zaman davet etsek gelmişlerdir. İstişarelere devam edeceğiz. 5 sorunun 1’ini çözmek bile oldukça önemlidir” diye konuştu.

 

MÜMKÜNSE VATANDAŞIMIZ ALKOL İÇMESİN

Küçük esnafın sıkıntılarının her geçen gün arttığını belirten Ceyhan,” Bizim için mümkünse hiçbir vatandaşımızı sigara, alkol içmesin. Bunların güvenilir yerlerden alınması gerekte.  Yılbaşında sahte içkilerle kendilerini sıkıntıya sokan vatandaş haberlerini almayı gönlümüz arzu etmemektedir. Küçük esnafla ilgili sürece dair sıkıntılar her geçen gün artıyor. Vatandaş arabasına çoluğunu çocuğunu alarak, aynı mekan içerisinde birçok işini halledebiliyor.  Bakkal dükkanlarımız her biri bir istihdam kapısıdır. İnsanların bir meslek, ticaret öğrenmesine katkı sunuyor. Esnafımızı olabildiğince desteklemeliyiz. Tramvay çalışmalarından dolayı mağdur olan esnafımızla beraber sıkıntıları var. Bunu birkaç aya toparladığımızda sıkıntılar bitecek” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑