radyo
radyo

EKONOMİ

Bakan açıkladı! Binlerce kişiye af geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ,Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Olağan Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda konuştu.

9 Aralık 2016 Saat: 16:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.159 kez okunmuştur

Bakan açıkladı! Binlerce kişiye af geliyor
Bakan açıkladı! Binlerce kişiye af geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bankalar tarafından kara listeye alınan esnafı rahatlatacak kapsamlı bir af yapılması gerektiğini belirterek, "Numaradan sicil affı istemiyoruz, gerçekten beyaz bir sayfa istiyoruz. Ben bu taşın altına elimi koyuyorum. Başbakanımızın talimatıyla bu işi olgunlaştıracağız." ifadesini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Tüfenkci,  Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Olağan Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katıldı.
  
 Buradaki konuşmasında, sicil sorunu nedeniyle bankalar nezdinde "kara  liste"ye alınan esnafı rahatlatacak kapsamlı bir af yapılmasını gündeme getiren  Tüfenkci, yaşanan bu sorunun çözümü noktasında harekete geçeceklerini bildirdi.
 
Tüfenkci, "Numaradan sicil affı istemiyoruz, gerçekten beyaz bir sayfa  istiyoruz. Ben bu taşın altına elimi koyuyorum. Başbakanımızın talimatıyla bu işi  olgunlaştıracağız." ifadesini kullandı.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile esnafın işsizlik fonundan  yararlandırılmasına ilişkin çalışma yapıldığını bildiren Tüfenkci, konunun belli  bir olgunluğa ulaştığını ve yakında kamuoyuna açıklanacağını kaydetti.
 
Bakan Tüfenkci, esnaf ve tacirlerin kullandığı defterlerin yıl sonu  tasdikinin kaldırılması önerisinde bulunarak, "Küçük esnafımızın kapı kapı  dolaşmasını ne kadar çok önlersek, esnafımız o kadar işine gücüne bakar."  değerlendirmesinde bulundu.
 
Vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla döviz  bozdurmaya başladığını hatırlatan Tüfenkci, çağrıya destek veren esnafa teşekkür  etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑