radyo
radyo

EKONOMİ

Başbakan Yıldırım'dan Esnafa Büyük Müjde!!!

Başbakan Yıldırım: Esnafa İlk Yılı Ödemesiz 50 Bin Liraya Kadar Kredi Verilecek. Başbakan Binali Yıldırım, "Esnafa ilk yılı ödemesiz 3 yıl vadeli 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek." dedi.

8 Aralık 2016 Saat: 20:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.289 kez okunmuştur

Başbakan Yıldırım'dan Esnafa Büyük Müjde!!!
Başbakan Yıldırım'dan Esnafa Büyük Müjde!!!

Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından esnafa müjdeyi verdi. Yıldırım, "Esnafa ilk yılı ödemesiz 3 yıl vadeli 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek." diyerek esnafı sevindirdi. Öte yandan kredi çekemeyen sicili bozuk esnafa da sicil affı gündemde.

"12 AY GERİ ÖDEMESİZ 50 BİN LİRALIK KREDİ"

İşte Yıldırım'ın o sözleri:

"Bilim Sanayi Bakanlığımızın KOBİ'lere yönelik bir desteği var. Bu destek çerçevesinde mevcut bilançolarını esas alarak, işletmelere ilk 12 ay için geri ödemesiz olmak üzere 3 yıl vadeli 50 bin lira kredi sağlanacak.

"NAKİT SIKINTISI VAR"

Nakit sıkıntısı var. Bu sıkıntıyı rahatlatmak, işlerini genişletmelerini sağlatmak, hatta istihdamı artırmak için hazine kefaleti getirmek suretiyle, kredi garanti fonunun kefaletiyle 250 milyar liraya kadar bir kredi hacmi oluşturuyoruz.

"250 MİLYAR LİRALIK YENİ KREDİ HACMİ OLUŞTURUYORUZ"

Bu ne demektir? Piyasada KOBİ'ler büyük işletmeler ihracat işiyle uğraşanlar yani ekonomimizi ayakta tutan bütün sektörlere nakit sıkışıklığını giderecek ve işlerini düzene sokacak yeni bir kaynak oluşturuyoruz. Önemli bir kaynak. Yani bugün 40 milyar civarında sıkışıklığı olan firmaların, bunun çok çok üzerinde 250 milyar liralık yeni bir kredi hacmi getirmiş oluyoruz.

"AĞIRLIKLI OLARAK KOBİLER YARARLANACAK"

Burada ağırlıklı olarak bundan KOBİ'ler yararlanacak, küçük işletmeler, esnaflar, orta ölçekte işletmeler yararlanacak. Ayrıca ihracatla, ticaretle uğraşanlar da bundan istifade edecek."

ESNAFA SİCİL AFFI GELEBİLİR

Öte yandan kredi çekemeyen ve sicili kötü olan esnaflarla ilgili sistemi bozmadan sicil affının da gelebileceğinin sinyalleri Yıldırım tarafından verildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑