radyo
radyo

DÜNYA

BİR ÜLKE DAHA İMZA ATTI, OKULLARI TÜRKİYE'YE DEVREDİYOR

Türkiye Maarif Vakfı Başkan Vekili Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz Gabon'da faaliyet gösteren FETÖ'nün tüm okullarının devrine ilişkin hükümet yetkilileriyle mutabakat zaptının imzalandığını belirtti.

20 Aralık 2016 Saat: 21:52
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.372 kez okunmuştur

BİR ÜLKE DAHA İMZA ATTI, OKULLARI TÜRKİYE'YE DEVREDİYOR
BİR ÜLKE DAHA İMZA ATTI, OKULLARI TÜRKİYE'YE DEVREDİYOR

Gabon'da faaliyet gösteren Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait tüm okullar Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) devrediliyor.

TMV Başkan Vekili Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkedeki FETÖ varlıklarının devrine ilişkin hükümet yetkilileriyle mutabakat zaptının imzalandığını belirti.

Yavuz, FETÖ okullarının devralınması ile milletimizin alın teri olan bu kurumların gerçek işlevine döndüğünü dile getirerek, " Türkiye Gabon dostluğu eğitim alanında yeni bir gelecek inşa edecek." açıklamasında bulundu.

MUTABAKAT İMZALANDI

Devir için mutabakat zabtı, Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Yavuz ile Gabon Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mme Lucie Akalane arasında imzalandı.

Dr. Yavuz, TMV heyeti olarak Gabon Devlet Başkanı Ali Bongo Ondimba'ya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel mektubunu da sunduklarını belirtti.

İmza töreninde Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mustafa Göksu, Türkiye Cumhuriyeti Libreville Büyükelçisi Nurdan Bayraktar Gölder hazır bulundu.

8 ÜLKE KATILDI

Gabon'da FETÖ'ye ait ilkokul, orta okul ve lise seviyelerinde üç okul ve 200 öğrenci bulunuyor.

Bu anlaşmayla TMV, 8 Afrika ülkesi ile FETÖ okullarının devrine ilişkin mutabakat sağlamış oldu. Daha önce Gine'de 5, Çad'da 3, Somali'de 2, Sudan'da 2, Senegal'de 6, Moritanya'da 5 ve Nijer'de 5 okulun devri için anlaşma imzalanmıştı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑