radyo
radyo

EKONOMİ

Bursa Yenişehir'de çiftçilere 'ÇKS' uyarısı

Bursa'da Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, e-devlet üzerinden mazot-gübre ve alan bazlı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) destek ödemeleri için Oda üyeliklerinin güncel ve aktif olması gerektiğini belirtti.Gürhan ADANA / Yenişehir Me...

10 Ekim 2022 Saat: 14:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 341 kez okunmuştur

Bursa Yenişehir'de çiftçilere 'ÇKS' uyarısı
Bursa Yenişehir'de çiftçilere 'ÇKS' uyarısı

Bursa'da Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, e-devlet üzerinden mazot-gübre ve alan bazlı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) destek ödemeleri için Oda üyeliklerinin güncel ve aktif olması gerektiğini belirtti.

Gürhan ADANA / Yenişehir Memleket (BURSA İGFA) - Son günlerde çiftçileri yanıltabilecek türden yanlış bilgilerin yayıldığına dikkat çeken Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemlerinin geçerli olabilmesi için çiftçinin Ziraat Odası'na olan üyeliğinin güncel ve aktif olması gerektiğini belirtti.

 

"E-devlet üzerinden mazot-gübre ve alan bazlı (ÇKS) destek ödemeleri için başvuru yapılıyor, Ziraat Odası'na, muhtar ve azaya gitmeye gerek kalmadı" biçimindeki yanlış bilgilerin dikkate alınmamasını isteyen Aktaş, "Kiralık yeri olmayan çiftçilerimiz muhtar ve azaya gitmeyecekler fakat kiralık yeri olan çiftçilerimiz ziraat odalarına gelip işlemlerini yaptırdıktan sonra belgelerini muhtar ve azalara imzalattıktan sonra Tarım İlçe Müdürlüklerine teslim edeceklerdir" dedi.

E-devlet üzerinden başvuru yapan üreticilerin Ziraat Odalarındaki üyeliklerinin de güncel ve aktif olması gerektiğini belirten Aktaş, "Ziraat Odası üyelikleri güncel ve aktif olmayan üreticilerimizin yaşayacağı sıkıntılar, yeniden düzenlenen ve resmi gazetede de yayınlanan tebliğde belirtilmiştir. O nedenle çiftçilerin Ziraat Odası'na gelerek yıllık aidatlarını ödeyip üyeliklerini güncel ve aktif hale getirmelidirler" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑