radyo
radyo

EKONOMİ

Çayırovada oturan Zafer Papakçı kamulaştırma sorununa çözüm arıyor

Çayırova, Atatürk Mahallesinde oturan Zafer Papakçı, 5 yıldır Kocaeli Büyükşehir ve Çayırova Belediyeleri ile yaşadığı kamulaştırma sorununu gazetemize anlattı.

4 Ocak 2017 Saat: 11:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.857 kez okunmuştur

Çayırovada oturan Zafer Papakçı kamulaştırma sorununa çözüm arıyor
Çayırovada oturan Zafer Papakçı kamulaştırma sorununa çözüm arıyor

Belediye ile yaşadığı kamulaştırma sorunu nedeniyle 5 yıldır ekonomik ve sosyal açıdan sorunlar yaşadığını belirten Papakçı; “Atatürk Mahallesinde 2001 yılında ruhsatlı olarak yapmış olduğum tapulu evim, 2012 yılında Kocaeli Büyükşehir ve Çayırova Belediyesi tarafından yol geçecek gerekçesi ile istimlak edildi. Akabinde evimin olduğu arazi ve yakın yerdeki diğer istimlak edilen araziler imara kapatıldı. 5 yıldır devam eden bu sürecin sonunda geçtiğimiz aylardan komşularımdan öğrendiğim kadarıyla istimlak edilen arazilerin parası belediye tarafından ödenmiş. Bunu komşularımdan öğrendikten sonra Çayırova Belediyesine gittim ve konuyla ilgili bilgi aldım” dedi. 

Evimi Yıkacaklar, Arsamı İmara Kapalı Olarak Bana Verecekler

Fakat aldığı bilgilerin neticesinde kendisi hariç tüm komşu arazilerin tamamının kamulaştırıldığını öğrenen Papakçı: “Burada benim evimin olduğu arazinin tamamının değil sadece 38 metrekaresinin  istimlak edileceği bilgisine ulaştım. Arazimin 38 metresini istimlak edip, evimi yıkacaklar ve kalan araziyi de bana imara kapalı bir halde verecekler, böyle bir mantık olabilir mi?” şeklinde konuştu.

Oyaladı, Refik Tatar'ı Hedef Gösterdi

Yapılanın açıkça adaletsiz olduğunu ve mağdur olduğunu dile getiren Zafer Papakçı: “Tüm bu sorunları belediye personeliyle de paylaştım fakat yapacakları bir şey olmadıklarını söyleyip beni Büyükşehirde ki bir başka kişiye yönlendirdiler. Burada ki görevli personel ise beni 3 hafta oyaladıktan sonra bu iş için yapabilecek birşeyleri olmadığını, konuyu Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Refik Tartar ile görüşmemi istediler” dedi. 

zafer.jpg

Bekle 3 - 5 Seneye Çözeriz

Yine öğrendiğim bir başka bilgiye göre arazimin tamamını değil de sadece 38 metresini istimlak edilmesini talep eden kişi de Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Refik Tartar’dı diyen Zafer  Papakçı şöyle devam etti:  “Refik Bey, Büyükşehir yetkililerine bu arazinin tamamını istimlak etmemize gerek yok 38 metresini istimlak edelim gerisini biz burada vatandaş ile çözeriz şeklinde beyan vermiş. Kendisine defalarca ulaşmak istememe rağmen bir türlü irtibat kuramadığım Refik bey ile sonunda geçtiğimiz gün yüz yüze görüşme fırsatım oldu. Durumu kendisine arz etmeme rağmen çözüm üretemedi. Ne arazimi takasa soktular, ne tamamını istimlak edip paramı verdiler nede tapulu ruhsatlı evimi ve arazimi imara açtılar. Bunun yerine sadece "bekle biz çözeriz 3-5 seneye" diye pişkince cevap verdiler” 

Çözüm İstiyorum

Sorununa çözüm bulamayan ve mağduriyeti giderilmeyen Papakçı durumu bir üst makam olan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ye götürüyor ve ondanda benzer bir cevap aldığını söylüyor. Haklı olduğu halde hakkını alamayan Papakçı: “Ben zaten 5 yıldır kendi evimde kiracı gibi oturuyorum, arazilerimizi imara kapattıkları için hiç bir hizmetten faydalanamadık. Evimi 2 kez sel bastı kendi imkanlarım ile onarıp oturmaya devam ettim. Kısacası 5 yıldır eziyet çekiyoruz ailem ile birlikte, fakat yerel yönetimler sorunumuzu çözmek adına hiç bir girişimde bulunmadılar. Ben çözüm bulunmasından yanayım” dedi.

Konuyu Saptırdılar, Bimeri Bile Kandırdılar

Yaptığı tüm girişimlerde sürekli olarak resmi işlemlere takılan ve sorununu çözmeyen yöneticiler ile karşılaşan Mağdur Vatandaş Zafer Papakçı konuyu Başbakanlık İletişim Merkezi olan BİMER’e dahi taşımış. Konuyla ilgili konuşan Papakçı: “Yerel yönetimlerden herhangi bir çözüm bulamadığım için konuyu BİMER’e taşıdım. Fakat BİMER’de çözüm için konuyu yine Kocaeli Büyükşehir ve Çayırova Belediyelerine intikal ettirdi.  Buradan gelen cevaplar ise daha önce yazmış olduğum dilekçelere istinaden verilen cevaplarla aynı şekilde, hiçbir çözüm araştırması yapılmadan olumsuz oldu. Tüm bu yaşananlar şahsımın ve ailemin yaşadığı mağduriyeti gidermedi. Aksine mağduriyet halim devam etmektedir. Burada kurumların göz ardı ettiği asıl konu kamulaştırma sonrası kalan 310 metrekare arazimin yapı yapılacak nitelikte olmadığıdır” dedi.

Serdar Bey ve Refik Bey

Çayırova Belediyesinin resmi imar durumu raporunda da kamulaştırma sonrası kalan araziye imar durumu verilemediği açıkça ifade edilmesine rağmen arazinin 38 metrekaresini kamulaştırıp kalan ve hiçbir niteliği olmayan bu araziyi kendisine verdiklerini belirten Papakçı; “Bu durumda arazimin ne tamamı kamulaştırılıyor, ne geri kalan kısmı imara açılabiliyor, ne arazim takas durumunda değerlendirilebiliyor, ne de herhangi bir çözüm yoluna gidiliyor. Konuyla ilgili görevlendirilmiş iki belediye personeli Serdar Bey ve Refik Bey ise konunun çözüme ulaşmaması için ellerinden gelen gayreti gösteriyor adeta.  Şahsi kanaatim bütün resmi yazışmaların ve konunun çözüme kavuşması için gönderilen şikayetler bu iki isme gitmesi konunun çözüm yollarını kapatmış durumda. Bu durum da şahsımı ayrıca rahatsız ediyor” şeklinde konuştu. 

Engelli Bir Vatandaşın Mağduriyeti Giderilsin

Özellikle Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Refik Tartar’ın konuya vakıf olmasına rağmen sorunu gidermek adına hiçbir çalışma yapmadığının altını çizen Papakçı:  “Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Refik Tartar’ın önce kamulaştırma için Büyükşehir ile anlaşılarak geri kalan 310 metrekare araziyi Çayırova Belediyesi kamulaştıracak ifadesinde bulunup, BİMER’e yazdığı dilekçe cevabında ise konunun kendilerini ilgilendirmediği yönünde beyan vermiş. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Burada, Büyükşehir yetkililerine konuyu biz aramızda çözeriz deyip sonra sözünün arkasında durmaması ve engelli bir vatandaşı mağdur etmesi, kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” dedi.

Evimide Kendimide Yakacağım

Şayet alın teri ile kazancımla aldığım ve çocuklarımla beraber içinde yaşadığım evimi bu haliyle yıkmaya kalkarlarsa, bizi de ortalıkta bırakırlarsa eğer; çocuklarımın karşısında mağdur bir baba olmaktansa evimide kendimide yakacağım. 

zafer-parsellll.jpg

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑