radyo
radyo

SİYASET

CUMHUR İTTİFAKI ORADA BOZULDU

Cumhur İttifakı, Burdur’da bozuldu. Yerel seçim sonrasında Burdur Belediyeler Birliği’nin başkan seçiminde MHP’li üyeler CHP’nin adayına destek verdi. Millet ittifakının üye sayısı az olmasına rağmen Cumhur İttifakı’nın bozulmasıyla başkan CHP’li Bur

6 Mayıs 2019 Saat: 09:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.791 kez okunmuştur

CUMHUR İTTİFAKI ORADA BOZULDU
CUMHUR İTTİFAKI ORADA BOZULDU

ÇOĞUNLUK CUMHUR İTTİFAKINDA

31 Mart'tan sonra yenilenen Burdur Belediyeler Birliği seçiminde sürpriz yaşandı. Seçim sonrasında belediyeler birliği 15 belediyeden ve 55 üyeden oluştu. Dağılım ise şu şekilde gerçekleşti: 22 AKP, 18 CHP, 13 MHP, 2 İYİ Parti. Böylece Cumhur İttifakının üye sayısı 35 iken, Millet İttifakı 20'de kaldı.

MHP'LİLER CHP'YE OY VERDİ

55 üyeden 29'unun oyunu alan CHP'li Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 2 yıllığına birlik başkanı seçildi. AKP'nin adayı Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ise 26 oyda kaldı. Bu durumda MHP'li 9 üyenin CHP'li adaya, 4 üyenin de AKP'ye oy verdiği anlaşılıyor.

AKP'LİLER ENCÜMENE GİREMEDİ

Yeni dönem Burdur Belediyeler Birliği'nde birinci başkan vekili CHP'li Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel olurken, İkinci Başkan Vekili ise MHP'li Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz oldu. AKP'li hiçbir belediye başkanı encümende görev alamazken, seçilen 5 encümen üyesi de MHP'li belediye başkanlarından oluştu: Recep Aydın (Çeltikçi MHP), İlkay Güngör (Kızılkaya MHP), Ayhan Yurdasiper (Söğüt MHP), Süleyman Kayacan (Çavdır MHP), Ümit Alagöz (Tefenni MHP).

DEMOKRASİYE KATKI VERDİNİZ

Başkan seçilen CHP'li Ercengiz, üyelere teşekkür konuşmasında şunları söyledi: “Burdur için yapılacak ne varsa, iktidarı, muhalefeti hep birlikte kol kola gireceğiz. Kimin kapısı çalınması gerekiyorsa, hep birlikte çalacağız. Burdur'un ortak çıkarları ve paydasında, birlikte buluşacağız. Yeni dönemde şehrimizin ve ülkemizin gelişimde katkı koyacak işleri, hep birlikte gerçekleştirmeyi umut ediyorum. Biz, hepimiz Burdur için çalışıyoruz. Bundan sonra da birliğimiz yine öncesinde olduğu gibi, Burdur için çalışmaya devam edecek. Teveccüh gösteren, demokrasiye katkı veren tüm arkadaşlarıma bir kere daha teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑