radyo
radyo

TEKNOLOJİ

Dijital reklamlar kullanıcının peşinde

Kullanıcıların izini süren dijital reklamların yüzde 30’u ses kayıtlarına göre belirleniyor.İSTANBUL (İGFA) - Dünyanın önde gelen şirketleri hedefleme teknolojilerini genişletirken, dijital pazarlama sektörünün gelişmesi adına da ya...

8 Mart 2022 Saat: 11:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 864 kez okunmuştur

Dijital reklamlar kullanıcının peşinde
Dijital reklamlar kullanıcının peşinde

Kullanıcıların izini süren dijital reklamların yüzde 30’u ses kayıtlarına göre belirleniyor.

İSTANBUL (İGFA) - Dünyanın önde gelen şirketleri hedefleme teknolojilerini genişletirken, dijital pazarlama sektörünün gelişmesi adına da yatırımlar devam ediyor. 

Ücretsiz olarak kullanılan her uygulamanın mikrofon veya kamerasını açık olduğunda ortamı dinleyip konuşulan kelimelere göre dijital reklamların çıktığını belirten Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, kimi zaman Google veya sosyal mecralarda yaptığınız aramalar, beğeniler veya arkadaşların beğenilerinin ve takipçilerinin reklamların kaynağını oluşturabildiğini söyledi.

Dijital reklamların sadece yüzde 30’nun tesadüf olarak karşımıza çıktığının altını çizen Kaplan, reklamların yüzde 40’ı kişinin hareketlerine göre belirlenirken iken yüzde 30’u da kullanılan ses kayıtlarına göre kullanıcılar kategorize edildiğini kaydetti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑