radyo
radyo

EKONOMİ

DİLOVASI ÇOK DERTLİ

İade-i ziyarette bulunan Vali Hüseyin Aksoy ile makamında bir araya gelen Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, bölgenin tüm sorunlarını kendisi ile paylaştı.

7 Ekim 2017 Saat: 22:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.637 kez okunmuştur

DİLOVASI ÇOK DERTLİ
DİLOVASI ÇOK DERTLİ

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'a iade-i ziyarette bulundu. Vali Aksoy'un ziyaretine Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi, belediye meclis üyeleri ile Dilovası Belediye Başkan Yardımcıları da katıldı.

 

“SORUNLAR BİTİYOR”

Ziyarette Dilovası hakkında bilgiler veren belediye başkanı Ali Toltar, “Bölgemiz ilk kuruluşunda önemli göç alan, ancak 2007 yılından sonra göç alması belli nedenlerden dolayı düşmüştür. Burası bazı çevre sorunları ile karşı karşıya kaldı. Ancak son yıllarda bu sorun yavaş yavaş ortadan kaldırılmaktadır. Dilovası'nda ekonomik anlamda düşük gelire sahip insanlardan oluştuğu için bireysel talep fazla oluyor. Bu yönde desteğimizi hep sunmak istiyoruz. Ayrıca ilçeye giriş ve çıkış konusunun çözümü için Büyükşehir Belediyemizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

 

“KÖMÜRCÜLERE BİR ŞEY YAPAMIYORUZ”

Konuşmasına çöp sorununa değinerek devam eden Başkan Toltar, “Çöp sorunumuz vardı. Başbakan Yardımcımız Fikri Işık ve Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları ile kaldırdık. Kömürcüler OSB zaman zaman gündeme geliyor. İlçemiz için genişleme alanı olabilecek geniş bir bölge kömür tozları nedeni ile kullanamaz hale geldik. Kayapınar ve Turgut Özal mahalleleri kömür tozları konusunda oldukça muzdarip, ancak Kömürcüler OSB'nin geçmişte kazanılmış hakları olduğundan dolayı bir şey yapamıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“MADDE BAĞIMLILIĞI ARTIYOR”

İlçedeki madde bağımlılığının da her geçen gün arttığını belirten Başkan Toltar, “Madde bağımlılığı ilçemiz gençlerini her geçen gün batağa çekiyor. Bu konuda devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz” diye konuştu. Ayrıca imar konusunda yaşanan sıkıntılardan söz eden ve geçmişte ilçeye göç edenlerin ormanlık ya da 2B arazileri üzerine yaptıkları yapılar nedeniyle imar ve iskan sorunu yaşadığını ifade etti.

 

“DUYARSIZ KALMIYORUZ”

Ekonomik ve ailevi sorunların üzerine vatandaşların yapı sorunları ile de uğraşmak zorunda olduğunu belirten Toltar, “Sosyal belediyecilik bakımından bunlara duyarsız kalamıyoruz. Gereken desteği vererek problemi çözmeye gayret ediyoruz. Eğitim alanında da önemli çalışmalarımız var. İşsizlik konusunda eğitimli insan yetiştirme sorunu burada da mevcut. İlçemiz bu şekilde günlük yaşamını sürdürüyor” diye konuştu.

 

“BÖLGEYİ TANIYORUZ”

Başkan Toltar'ın sözlerini dikkatle dinleyen Vali Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşma sırasında kendisine teşekkür etti. Bölgeyi tanımaya çalıştıklarını dile getiren Aksoy, uyuşturucu konusunda ellerinden geleni ve çok sayıda önemli operasyonlar yaparak sorunu ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ifade etti.

 

“TEDBİRLER ALINMALI”

İşsizlik ve istihdam sorununda da çalışmalarının olduğunu belirten Aksoy, “OSB'lerin arayacağı kalifiye eleman yetiştirilmesi konusuna ağırlık vermeliyiz. Yarattıkları istihdam ile dikkat çeken OSB’leri yok sayamayız, ancak Kömürcüler OSB'nin üretimi ile ilgili olarak alması gereken tedbirler varsa bu konuda gerekli görüşmeleri yaparız. Tedbirlerin alınması konusunda üzerimize düşeni yaparız. Diğer konular ve çalışmalar ile ilgili olarak da yine birlikte çalışacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑