radyo
radyo

EKONOMİ

Dilovası'nda doktor, yumruklanıp darp edildi!

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker Dilovası Devlet Hastanesi, acil servisinde hasta muayene ederken sebepsiz bir şekilde darp edilen Doktor A.K’nin yaşadığı duruma tepki gösterdi.

13 Ocak 2017 Saat: 13:47
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.081 kez okunmuştur

Dilovası'nda doktor, yumruklanıp darp edildi!
Dilovası'nda doktor, yumruklanıp darp edildi!

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, sendika binasında basın açıklaması düzenleyerek Dilovası Devlet Hastanesi, acil servisinde hasta muayene ederken sebepsiz bir şekilde darp edilen Doktor A.K’nin yaşadığı duruma tepki gösterdi. Basın açıklamasında Çeker’in yanı sıra Şube Başkan Yardımcısı Sema Gümüş, Dilovası İlce Temsilcisi Süleyman Kahraman Arslan, İş yeri Temsilcisi Eyüp Demirci, Dr K.A., Dr Yusuf Yağız, Dr Melih Yetemen, Hemşire Eyüp Demirci, Ebe Gülcan Demircan’da yer aldı.

 

ŞİDDET RUTİNLEŞİYOR

Basın açıklamasında Çeker, “Sağlık çalışanlarının şiddete uğramadığı bir gün bile yok. Her gün memleketin her köşesinden sağlık çalışanlarının darp edildiği haberlerini alıyoruz, televizyonlardan hastanelerde sağlık çalışanlara karşı yaşanan saldırıları dehşete düşerek izliyoruz. Şiddetin önüne geçilmesi için gayret sarf edilmesi gerekirken, şiddetin rutinleşmeye doğru götürüldüğü bir dönemi yaşıyoruz. İş o kadar vahim bir boyuta ulaşmıştır ki bazı şahıslar sağlık çalışanına şiddeti rutinleştirmiş belli aralıklarla sağlık çalışanlarına şiddet uygulamayı kendine vazife edinmiştir” ifadelerini kullandı.

 

YUMRUKLAYIP DARP EDİLDİ

Çeker açıklamasının devamında, “Böylesine bir olayın son örneği de Dilovası Devlet Hastanesi Acil Servisinde 07.01.2017 tarihinde saat 11.53 de yaşanmıştır. Acil servis de başka bir hastanın muayenesini gerçekleştirdiği esnada Doktor K.A sebepsiz bir şekilde darp edilmiştir. Aynı şahıs 6 ay öncede aynı hastanede başka bir Doktoru darp etmiştir. İnsanlıktan nasibini almamış K.A isimli hasta yakını benim hastamla ilgilenmiyorsunuz diyerek o sırada başka bir hastaya müdahalede bulunan kadın doktorumuzun kafasını yumruklayarak darp etmiştir” şeklinde konuştu.

aciklama-(1).jpg

NE ZAMAN TUTUKLANACAKLAR?

Açıklamasının sonunda Çeker şunları söyledi: “Doktorumuzun yapılan muayenesinde darp nedeniyle 10 günlük kontrolü iş göremezlik rapor tanzim edilmiştir.  Öncelikle doktorumuza geçmiş olsun diyor, şiddet olayını kınıyoruz.  Tutuklu yargılama yasal olarak mevzuatta varken anlaşılan odur ki uygulanmamakta ve bundan cesaret alan saldırganlar belli aralıklarla şiddet uygulamaktan hiç çekinmemiştir. Merak ediyoruz acaba bu tipler ancak bir sağlık çalışanını öldürdükleri zaman mı tutuklanacaklar.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑