radyo
radyo

EKONOMİ

Dünya mirasına bayram temizliği!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tarihi Sur’lar ve burçlarda düzenli yaptığı temizlik çalışmalarına devam ediyor.DİYARBAKIR (İGFA) - Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, dünya kültü...

6 Temmuz 2022 Saat: 15:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 321 kez okunmuştur

Dünya mirasına bayram temizliği!
Dünya mirasına bayram temizliği!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tarihi Sur’lar ve burçlarda düzenli yaptığı temizlik çalışmalarına devam ediyor.

DİYARBAKIR (İGFA) - Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, dünya kültür mirası tarihi Diyarbakır Surlarının temiz tutulması, yerli ve yabancı turistlerin rahat dolaşabilmesi amacıyla titiz çalışma yürütüyor.

Surların tamamını kapsayan çalışmada ekipler, burçların içindeki çöpler topladıktan sonra süpürgelerle temizliyor. Düzenli olarak iki ayda bir, sur ve burçlarında yapılan temizlik çalışması, sıcak havanın etkisiyle ayda bir defaya indirildi.

Temizlik çalışmasının tamamlanmasının ardından ekipler sürekli kontrol yaparak bölgenin temiz kalmasını ve kötü kokuların oluşmamasını sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi, sur dipleri ve burçları yabancı otlardan da arındırarak akrep, yılan ve haşerelere karşı ilaçlayacak.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, dünya mirası Surlarda Diyarbakırlıların, yerli ve yabancı turistlerin rahat ve hijyenik bir ortamda gezebilmesi için vatandaşların gerekli hassasiyeti göstererek atıkların gelişigüzel atılmaması konusunda uyardı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑