radyo
radyo

DÜNYA

DÜNYA'DAN TRUMP'A OSMANLI TOKADI GİBİ KUDÜS KARARI!

Türkiye’nin girişimleriyle hazırlanan ve Trump’ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısı, BM Genel Kurulu’nda ABD’nin tehditlerine rağmen 9’a karşı 128 oyla kabul edildi. Oylamada 35 ülke ise çekimser kaldı. Oylama öncesi BM Genel Kurulu'nda kürsüye çıkan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'ye tepki göstererek "BM üyesi bir ülke diğer diğer üyeleri tehdit etti. Bazıları ise gelişme yardımlarının kesilmesiyle tehdit edildi. Bu kabul edilemez. Türkiye asla Kudüs’ü yalnız bırakmayacaktır. Filistin halkı asla yalnız kalmayacaktır. Dünya beşten büyüktür" dedi. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, "Bu oylama Amerikalıların BM’ye nasıl baktığı ve bizim bize BM’de saygısızlık yapan ülkelere nasıl baktığımız konusunda bir fark yaratacaktır" ifadeleriyle tehditkâr tutumunu sürdürdü.

21 Aralık 2017 Saat: 21:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.318 kez okunmuştur

DÜNYA'DAN TRUMP'A OSMANLI TOKADI GİBİ KUDÜS KARARI!
DÜNYA'DAN TRUMP'A OSMANLI TOKADI GİBİ KUDÜS KARARI!

Birleşmiş Milletler'de (BM) Genel Kurulu'nda ABD'nin Güvenlik Konseyi'nde veto ettiği Kudüs tasarısı kabul edildi. 128 ülke kabul, 9 ülke ret, 35 ülke çekimser oy kullandı. 

Ret oyu kullanan ülkeler, ABD, Palau, Guatamala, Togo, Nauru, Honduras, İsrail, Marshall Adaları, Mikronezya. 

Çekimser oy kullanan ülkeler arasında ise Çekya, Kanada, Arjantin, Fiji, Güney Sudan, Romanya, Polonya, Uganda, Panama, Filipinler, Meksika, Macaristan yer alıyor. 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Türkiye ve Yemen'in Kudüs'le ilgili tasarısı ABD'nin tehditlerine rağmen kabul edildi. Karar 9 ret oyuna karşı 128 kabul 35 çekimser oyla kabul edildi.

Tasarı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının "yasa dışı" olarak kabul edilmesini amaçlıyor. Tasarıda Kudüs'ün statüsünün müzakerelerle belirlenmesi çağrısı yapıyordu.

ABD FİNANSAL YARDIMI KESMEKLE TEHDİT ETTİ

ABD BM Genel Kurulu'ndaki görüşme öncesi tasarıya lehte oy verecek ülkeleri finansal yardımı kesmekle tehdit etmişti.

Son olarak ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, görüşme sırasında "Başkan oylamayı yakından takip edecek ve benden bize karşı oy kullanan ülkelerin raporunu istedi. Bu konuda bütün oyları not edeceğiz." sözleriyle lehte oy verecek ülkeleri tehdit etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑