radyo
radyo

SAĞLIK

ECZACILAR ODASININ HAKSIZLIKLARI VE HUKUKSUZLUKLARI AYYUKA ÇIKMIŞ!

Kocaeli Eczacılar Odası'nın iki yılda bir yapmak zorunda olduğu olağan genel kurulu toplantısını, bugün Oda binası toplantı salonunda gerçekleştirdi. Yeni yönetim seçimi ise, yarın yine Kocaeli Eczacılar Odası'nda yapılacak. Haklarında ciddi iddialar olan haksız ve hukuksuz iddiaların var olduğu, usulsüzlükleri yüzünden SGK ile sözleşmeleri fesih edilen eczacıların var olduğu mevcut yönetim mi, yoksa yenilikçi eczacılar mı seçilecek, sağlık kurumları arasında da büyük merak konusu oldu.

16 Eylül 2017 Saat: 16:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.395 kez okunmuştur

ECZACILAR ODASININ HAKSIZLIKLARI VE HUKUKSUZLUKLARI AYYUKA ÇIKMIŞ!
ECZACILAR ODASININ HAKSIZLIKLARI VE HUKUKSUZLUKLARI AYYUKA ÇIKMIŞ!

Hastaneler ve Sağlık Ocaklarından sonra, vatandaşların en güvendiği sağlık danışmanları olan Eczanelerin bağlı olduğu İl Odaları, her iki yılda bir genel kurul yapar, geçmiş dönemi ibra eder, yeni yönetim kurulu adaylarını açıklar ve seçime giderler. 

Seçime, yönetim grubunu oluşturan tüm eczacılar girebilirler.

Kentimizde de KOCAELİ ECZACILAR ODASI adı altında hizmet veren Oda Yönetimi, genel kurul takvimine göre, bugün genel kurul toplantısı düzenledi.

Yarın da seçime gidiliyor.

Geçen dönem karışlarına aday çıkmayınca tek liste ile seçime giden mevcut başkan BİLAL ARPACI, çok rahatlıkla yönetimini oluşturmuştu.

Ancak bu dönem Bilal Arpacı ve yönetiminin karşısına güçlü bir listesi olan çok ciddi bir aday çıktı.

Eczanelerin sıkıntılı günler yaşadığı günümüzde, ticari varlıklarını sürdürebilmek için büyük özveri ile çalışan eczacılar, bağlı oldukları odadan pek destek göremediklerini dile getirirken, özellikle geçtiğimiz dönemde BİLAL ARPACI yönetimine yakın görünen eczanelere, standart günlük cironun 4-5 katı kadar ciro yapılan ekstra nöbetler yazıldığı iddiaları, sırayla ilaç verilen kamu kurumlarının sırasının, daha ziyade BİLAL ARPACI ve yönetimine yakın eczanelere verilmesinin büyük sıkıntılar yarattığı iddiaları mevcut yönetimi bir hayli zorladığı gibi, seçimi kaybetme korkusuyla da başbaşa bırakıyor.

Hatta, bugünkü genel kurul konuşmalarında, seçimde işlerinin bir hayli zor olduğunu gören BİLAL ARPACI'nın konuşma esnasında, hiç bir alakası olmamasına, meslekle ilgisi olmamasına rağmen Babasının resmini gösterip ağlayarak, demagoji yapmasına anlam veremeyen eczacılar, BİLAL ARPACI'nın psikolojisinin bir hayli bozuk olduğunu ve sağlıklı düşünüp konuşamadığını düşündüklerini ilettiler.

Ayrıca 18 Nisan 2017'de babasını kaybedip, 3 gün sonra açılışlara katılan ve gülümseyerek poz veren BİLAL ARPACI'nın, 5 ay sonra oda seçimlerinde, ilgisiz bir anda babasının resmini göstererek ağlamasına bir anlam verilememiş, başkanın ruh sağlığı hakkında eczacılar endişe ediyormuş.

Seçim kaybedildiği taktirde, yaptıkları usulsüzlük ve haksızlıkların gün yüzüne çakacağı endişesinin sağlıklı düşünmesini engellediği görülen BİLAL ARPACI, seçimi kaybetmemek için büyük çaba sarf etti.

Sosyal medyada ECZACININ FISILTISI adında bir sayfa var. Bu sayfada, Kocaeli Eczacılar Odasının bir önceki ve şimdiki yönetimi ile ilgili çok ciddi iddialar var.

Mesela, BİLAL ARPACI'dan önce Kocaeli Eczacılar Odası'nın Başkanı olan ve halen Türkiye Eczacılar Birliği'nde İkinci Başkanlık görevinde bulunan SİNAN USTA'nın,

Şu an halen Kocaeli Eczacılar Odası Yönetiminde bulunan ve yarınki seçimde de yönetime aday olan Mehmet Burak Gürkan'ın ve HAYSİYET KURULU'nda yer alan Ferit Doğan Urcan'ında  SGK ile sözleşmelerinin usulsüzlükler nedeniyle fesih edildiği iddiaları var. İddialar gerçek ki, herhangi bir aksi iddia edilen dava da açılmamış.

HAYSİYET DİVANINA SEVK EDİLMESİ GEREKENLER SEVK EDECEK HAYSİYET DİVANI ÜYESİNİN DE SÖZLEŞMESİ FESİH EDİLMİŞ. YANİ KENDİSİNİ DE HAYSİYET DİVANINA SEVK ETMESİ GEREKİYOR!!!

Diğer taraftan, haksızlık ve hukuksuzluklara dur demek için yola çıktıklarını söyleyen Eczacı Melike Düzcü, 1 yıldır Kocaeli'deki tüm meslektaşlarına ulaşmaya çalıştıklarını, hepsini eczanelerinde ziyaret ettiklerini söylüyor.

Eğer Eczacıların mevcut çalışma şartlarından memnun olsaydık, aday olmazdık. Kocaeli Eczacılar Odası mevcut yönetiminin pasif kaldığını, haklarımızı savunamadığını, ellerinde olan nöbet dağıtımında bile haksızlıklar, adam kayırma ve usulsüzlükler gördüklerinden aday olduklarını ilettiler.

Sosyal Medyada ECZACININ FISILTISI adında bir sayfa var. Bu sayfada iddia edilenler oldukça ciddi. İşte o iddialar. Bu iddiaların olduğu link ise aşağıdadır;

https://www.facebook.com/eczacininfisiltisi/posts/131078200860382

SİNAN USTA'nın 2010 yılından beri SGK SÖZLEŞME FESHİ bulunmakta olup davası devam ettiği halde halen haysiyete gönderilmedi ve görevini de bırakmadı.

Zaten böyle bir durumun olma şansı Kocaeli yönetimi içinde de yok. Neden mi?

Buraya da bir eğilelim;

SGK’da sözleşme feshi bulunan Sinan Usta ile beraber Kocaeli Eczacı Odası yönetim kurulu üyesi Ecz. Mehmet Burak Gürkan ve Haysiyet Divanı üyesi Ecz.Ferit Doğan Urcan’ında durumları farklı değil.

Ecz.Mehmet Burak GÜRKAN 6.3.19. maddesi

“ Eczacı yada eczane çalışanlarınca Kurumu zarara uğratmak amacıyla kasıtlı olarak Kuruma sahte ilaç fiyat kupürü veya sahte reçete veya sahte rapor fatura edildiğinin tespiti halinde reçete bedelinin 10 katı tutarında cezai şart uygulanarak sözleşme feshedilir ve 2 yıl süre ile sözleşme yapılmaz. Uygulanacak cezai şart 10.000 TL’den az olamaz. Ancak, söz konusu sahte kupür veya sahte reçete veya sahte raporun eczacının kastı dışında üçüncü kişilerin dahiili ile Kuruma fatura etme işlemi gerçekleştirilmiş ise bu madde hükmü uygulanmaz.”

Ecz. Ferit Doğan URCAN ise 6.3.15.maddesi

“ Kuruma fatura edilen reçetede yada reçete ekinde bulunması gereken belgelerde (tıbbi bilgi ve belgeler de dahil olmak üzere) eczacı veya eczane çalışanları tarafından tahrifat yapıldığının tespiti halinde reçete bedelinin 5 katı tutarında cezai şart uygulanarak sözleşme feshedilir ve 2 (iki) yıl süre ile sözleşme yapılmaz ”

gereği kurum ile mahkemelik olup ihtiraz-i kayıtla sözleşmeleri devam etmektedir.

Kısaca Sinan Usta’yı haysiyete gönderecek kararı verecek olan yönetim kurulu üyesinin ve disiplin suçu var mı yok mu bakacak olan haysiyet divanı üyesinin de sözleşme feshi cezası mevcut olup dava süreçleri devam etmektedir.

2010 yılından bu yana Kocaeli Eczacı Odası yönetimi, haysiyet divanı ve 2015 yılından bugüne TEB Merkez Heyeti vicdanlarda ne durumdadır?

Bu meslektaşlarımız acilen istifa etmeli dava sonuçları ne olursa olsun Haysiyet divanına gönderilmeliler.

Yoksa vicdan muhasebesi yapacak vicdana sahip değil misiniz?

Vicdanlarız rahat mı?

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑