radyo
radyo

SİYASET

ERDOĞAN'A MUHALEFETTEN DESTEK! FETÖ'CÜ AJANLAR İÇİN CHP HAREKETE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine hak veren CHP'li milletvekili, FETÖ'cü ajanların tespit edilmesi için TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını teklif etti.

7 Kasım 2017 Saat: 21:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.102 kez okunmuştur

ERDOĞAN'A MUHALEFETTEN DESTEK! FETÖ'CÜ AJANLAR İÇİN CHP HAREKETE GEÇTİ
ERDOĞAN'A MUHALEFETTEN DESTEK! FETÖ'CÜ AJANLAR İÇİN CHP HAREKETE GEÇTİ

CHP  Kayseri  Milletvekili  Çetin Arık,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  ABD Başkonsolosluğu'ndaki ajanlarla ilgili sözlerine hak verip, FETÖ ajanlarının tespiti için TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını teklif etti.

"TÜRKİYE BİR KABİLE DEVLETİ DEĞİL"

CHP  Kayseri  Milletvekili  Çetin Arık, TBMM Başkanlığı'na devlet içine sızan ajanların tespiti için Araştırma Komisyonu kurulması önergesi verdi.  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın  Türkiye ile  ABD arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olan konsolosluk çalışanlarıyla ilgili olayın ardından yaptığı açıklamayı hatırlatan Arık,  Türkiye Cumhuriyeti'nin de bir kabile devleti olmadığını ifade etti.

"BU AJANLAR BAŞKONSOLOSLUĞA NASIL SIZDI"

Arık, önergesinin genel gerekçe bölümünde şu görüşleri dile getirdi:

Türkiye Cumhuriyeti ile  Amerika Birleşik Devletleri ilişkileri,  ABD  İstanbul Konsolosluğu'nda görevli bir şahsın tutuklanmasının ardından gerildi. Bu şahsın FETÖ ile bağlantılı olduğu öne sürülüyor. Bu doğrultuda  Cumhurbaşkanı Sayın  Recep Tayyip Erdoğan, son derece önemli bir konuya dikkat çekerek, 'Bu ajanlar Amerikan Başkonsolosluğuna nasıl sızdı? Eğer bu ajanlar Amerikan Başkonsolosluğuna sızmadıysa, o zaman bunları buraya kim soktu?' dedi.

Sayın  Cumhurbaşkanı konuşmasının devamında 'Bunların üzerinde durulması lazım. Hiçbir devlet kendisini içeriden tehdit edecek bu tür ajanlara müsaade etmez.  Türkiye bir kabile devleti değildir. Böyle bir şeye müsaade etmemiz mümkün değil' diyerek, konunun hassasiyetine ve kabile devletleri dışında hiçbir devletin bu tür girişimlere müsaade etmemesi gerektiğini belirtti.

"BU YAKLAŞIM SON DERECE DOĞRU"

Evet, Sayın Cumhurbaşkanının bu yaklaşımı son derece doğru. Hiçbir devlet kendi bekasını tehlikeye düşürecek, güvenliğini tehdit edecek böyle bir olaya izin vermemeli. Bu noktadan hareketle  Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hedef alan 15 Temmuz hain darbe girişimi ve öncesinde FETÖ terör örgütü ajanlarının faaliyetlerinin irdelenmesi gerekmektedir.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑