radyo
radyo

EKONOMİ

Esnaflar, KOSGEB kredisini alamadı!

Körfez Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Yahya Öztürk, KOSGEB tarafından esnafa verileceği açıklanan 50 bin liralık kredinin, başvuru yapılamaması nedeniyle alınamadığını belirtti.

17 Aralık 2016 Saat: 14:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.414 kez okunmuştur

Esnaflar, KOSGEB kredisini alamadı!
Esnaflar, KOSGEB kredisini alamadı!

Körfez Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Yahya Öztürk, KOSGEB tarafından esnafa verileceği açıklanan 50 bin liralık kredinin, başvuru yapılamaması nedeniyle alınamadığını belirterek, ‘’Üyelerim sabaha kadar internet başında nöbet tuttular ama sayfaya girip başvuru yapamadıkları için bu imkandan faydalanamadılar’’ dedi.

 

YALNIZCA 50 ÜYE BAŞVURU YAPABİLDİ

Öztürk, yapılan yanlış uygulama ve zorlu başvuru nedeniyle 2 bin üyeden yalnızca 50-70 arası bir esnafın başvuru yapabildiğini belirterek, "Ekonomik sıkıntının had safhaya ulaştığı anda düşünülen bu kredi çok güzel, yapılmak istenen desteği takdir ediyoruz, ancak şartların açıklanmaması, başvurunun zorlu olmasını da eleştiriyoruz. Oda başkanları bile koşulları tam olarak bilmiyor. Terör olaylarının ülkeye ciddi zarar verdiği bir anda, esnafa soluk aldıracak olan bu destek, umutlanana esnafın başvuru yapamaması, süre kısalığı nedeniyle can suyu değil, zul haline geldi. Hükümet, kendi alacağı için bir ay başvuru süresi verdi ve bunu bir daha uzattı. Esnafa para verileceği zaman da 5 gün süre tanındı ve başvuru yapılamadığı, sayfaya girilemediği için vatandaşlar faydalanamadı. Oda üyemiz bize gelerek koşulları soruyor, yardımcı olun diyor ama biz de sayfaya giremiyoruz. Bu süre daha uzun tutulmalı ve başvuru şekli değiştirilip, koşullar açıkça anlatılmalı" dedi.

 

BİRİ ALIYOR BİRİ ALAMIYOR

Öztürk, aynı koşulları taşıyan bir esnafın kredi alırken, diğerinin ise alamadığını da belirterek, ‘’Burada bir adaletsizlik de söz konusu. İki esnafın şartları aynı, ama biri kabul ediliyor, diğeri edilmiyor. Odaya ait telefonlar ve şahsi telefonlarımız kilitlendi ama üyelere yine de yeterli cevap veremiyoruz. STK’lar olarak bu mücadelede ve zor günlerde hükümetimizin yanındayız. Esnafa can suyu olarak düşünülen bu v benzeri uygulamalarda daha şeffaf olunmalı’’ dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑