radyo
radyo

EKONOMİ

FİKRİ IŞIK'TAN HÜRRİYET'E KREDİ DESTEĞİ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında, taşıt ve iş makinesi satın alınması için kredi yetkisi aldıktan sonra AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ı ziyaret ederek, kred

8 Ekim 2022 Saat: 20:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 704 kez okunmuştur

FİKRİ IŞIKTAN HÜRRİYETE KREDİ DESTEĞİ
FİKRİ IŞIK'TAN HÜRRİYET'E KREDİ DESTEĞİ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında, taşıt ve iş makinesi satın alınması için kredi yetkisi aldıktan sonra AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ı ziyaret ederek, kredi için destek istemişti. Gazetemize konuşan Işık, “Fatma Hanım, kredi için ziyarete geldi. Kendisinin yanında İller Bankası Genel Müdürümüzü aradım.  Kendisini genel müdürle görüştürdüm. Acil ihtiyaç için gereken kredi desteği sözü kendisine verildi” dedi.

KREDİ YETKİSİNİ ALMIŞTI

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 125 milyon TL’lik araç alımı için kredi yetkisi verilmesiyle ilgili bir hayli zorlanmıştı. Son olarak Eylül ayında yapılan olağanüstü meclis toplantısında, Cumhur İttifakı Meclis üyelerinden 5 kişi mazeret bildirip toplantıya katılmamasıyla kredi yetkisi Millet İttifakı’nın oylarıyla mecliste kabul edilmişti. Kredi yetkisi alan Hürriyet, bir gün sonra kredi görüşmesi yapmak için Ankara’ya gitti.

FİKRİ IŞIK’I ZİYARET ETTİ

Hürriyet ilk olarak, ağustos ayında yaptığı, “Fatma Hanım araç satın almak için kredi istiyorsa, bırakın alsın. Buna engel olmakla Belediye Başkanını mağdur duruma düşürüyorlar. Meclis çoğunluğunu elde bulundurmanın avantajını belediye başkanlarının işini güçleştirmek için kullanmayı doğru bulmuyorum” diyen AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ı ziyaret etti. Işık’a bu sözlerinden dolayı teşekkür eden Hürriyet, Işık’tan kredi için destek talep etti.

“HALKIN SEÇTİĞİNE SAYGI DUYMAK GEREK”

Önceki gün gazetemiz sorumlu yazı işleri müdürü Cemalettin Öztürk’ü başka bir haber konusu için arayan Işık, Başkan Hürriyet’in kredi desteği kendisine yaptığı ziyaretten de söz etti. Işık şunları söyledi: “Fatma Hanım, nezaket gösterip ziyaret geldi. Biz aynı şehrin insanlarıyız. Birkaç yıl birlikte mecliste birlikte milletvekilliği de yaptık. Fatma Hanım’a, belediye başkanı seçildikten sonraki siyasi duruşuna atıfta bulunup siyaseten takınılan tavırlarının doğru olmadığını da kendisine açık açık söyledim. Tabi sonuçta İzmit halkımız kime oy verdiyse, kimi seçtiyse biz de ona saygı duyarız.

“İLLER BANKASI GENEL MÜDÜRÜNÜ ARADIM”

Fatma Hanım, kredi desteği istedi. Bende kendisinin yanında İller Bankası Genel Müdürümüzü aradım. Yanında konuştum. İzmit Belediye Başkanımızın acil kredi talebi olduğunu ve yardımcı olmasını söyledim. İller Bankası Genel Müdürümüz yılsonu olması sebebiyle bütçe sıkıntısı olduğunu belirtti ama acil kredi için yardımcı olabileceğini söyledi. Yılbaşına kadar acil kredi için alınması gereken araçlarla ilgili kredi sözü verildi. İzmit Belediyesi’nin vereceği teminat mektubu ile diğer kredilerin de yılbaşından sonra yeni bütçe ile nakit olarak ödeme sözü alındı.”

ZİRAAT VE VAKIFBANK’A DA GİTTİ

Başkan Hürriyet, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ı ziyareti sırasında İller Bankası Genel Müdürü ile yaptığı görüşmenin ardından Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Burhaneddin Tanyeri ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saydam’ı makamında ziyaret ederek kredi desteği istedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑