radyo
radyo

EKONOMİ

GÜNGÖR ARSLAN CİNAYETİNİN İDDİANAMESİ HAZIRLANDI

Güngör Arslan’ın öldürülmesi ile ilgili 10 kişinin tutuklu yargılandığı cinayette iddianame hazırlandı.

14 Haziran 2022 Saat: 15:13
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 950 kez okunmuştur

GÜNGÖR ARSLAN CİNAYETİNİN İDDİANAMESİ HAZIRLANDI
GÜNGÖR ARSLAN CİNAYETİNİN İDDİANAMESİ HAZIRLANDI

9 Şubat 2022 tarihinde meydana gelen olayda, Cedit Mahallesi, Muzaffer Fidan Sokak'ta bulunan SES Kocaeli isimli gazetenin sahibi Gazeteci Güngör Arslan, göğsüne ve sağ bacağına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanmış; ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ve hayatını kaybetmişti. Olayın ardından kaçan Ramazan Özkan ile 11 şüpheli, gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi. Ramazan Özkan, olayın azmettiricisi B.P., Burhan Polat, Özkan'ı olay yerine getiren ve silah alan H.E.Ç. ve ve Avukat E.K.’un da aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanırken 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. ,

BOŞ ARAZİDE İKİ EL ATEŞ ETTİ

Olay ile ilgili iddianamede hazırlandı. 14 şüphelinin bulunduğu dosyada şüphelilerin ifadeleri yer aldı. Ramazan Özkan ifadesinde, Arslan’ı görmediğini, ismini birkaç kez duyduğunu ancak tanımadığını, H.E.Ç’nin kendisine "biriyle sıkıntım var, orayı yakabilir misin, senin zaten paraya ihtiyacın var, içeride ben sana bakarım, çıkınca rahat edersin" şeklinde sözler söylediğini anlattı. Ramazan Özkan, H.E.Ç. ve F.Y.’nin kendisini araç ile aldıktan sonra Güngör Arslan’ın fotoğrafını gösterdiklerini, Harmantarla mevkiinde bulunan mezarlığın arkasında ismini bilmediğ bir şahıstan H.E.Ç’nin silah aldığını ve boş arazide iki el ateş ettiğini söyledi. H.E.Ç.’nin kendisine gazetenin yerini tarif ettiklerini araç ile gazetenin yanından geçtiklerini söyleyen Özkan, gazeteye girerek Arslan ile konuşmak istediğini, daha sonra yanına çıkmasının ardından Arslan’ın bacaklarına doğru bir iki el ateş ettiğini, kaçarken ise Arslan’ın arkasından geldiğini ve elinde tabanca olduğunu düşünerek havaya doğru rastgele ateş ettiğini söyledi.

OLAYDAN 10 GÜN ÖNCE BULUŞTULAR

Özkan, kardeşinin işyerine gitmesinin ardından kardeşinin telefonundan F.Y.’yi aradığını, F.Y.’ye "abi ben yaptım" şeklinde sözler söylediğini, Ferhat'ın ise kendisine "beni niye arıyorsun" dediğini, kardeşinin iş yerinden çıkarak polise teslim olduğunu, öldürme kastının olmadığını söyleyerek pişman olduğunu ifade etti. Özkan, Arslan’ı vurmaya sevk eden kişinin B.P. olduğunu, olaydan 10 gün kadar öcne Burhan’ın kendisine Güngör Arslan’dan bahsederek gazeteyi yakması karşılığında kendisine maddi ve manevi destek sağlayacağı şeklinde sözler söylediğini anlattı. Olaydan 10 gün önce H.E.Ç., F.Y. ve B.P. ile Casaba Rezidans isimli evde buluştuklarını söyleyen Özkan, B.P.’nin kendisine vaatlerde bulunduğunu, B.P.’nin ikamet ettiği evin kime ait olduğunu bilmediğini, olay günü görüştüklerini, olay günü H.E.Ç. ve F.Y.’nni araç ile gelip kendisini aldıklarında Arslan’ın fotoğrafını göstererek ‘Burhan abinin selamı var, Güngör Arslan'ı vuracaksın’ şeklinde sözler söylediklerini belirtti. Özkan ayrıca tanımadığı bir şahıstan silah aldıklarını, şahsın silahtan ve mermilerden parmak izlerini temizlediğini de söyledi.

YORUMLARI ÜZERİNE ALMIŞ

B.P. ifadesinde Ramazan Özkan’ı simayen tanıdığını, irtibatı olmadığını belirterek Arslan hakkında Ramazan ile hiç konuşmadıklarını söyledi. B.P. geçen yaz kendisinin kız arkadaşı olan T.U.’ya şarap ve çiçek göndererek rahatsızlık verdiği, ayrıca evine kadar gittiği, Arslan’ın avukat E.K. ve onun kullanmakta olduğu araç hakkında haber yapması üzerine haberin altına aracı kullanan kişilerin torbacı, hapçı, karı pezevengi şekline yorumlar yaptıklarını, o dönemlerde araç ile çok fazla dolaştığı için yorumları üzerine aldığını söyledi. B.P. H.E.Ç.’ye "Güngör'ü korkutmak lazım, kızdan uzak durması lazım bu da ne şekilde olursa" olsun şeklinde sözler söylemesi üzerine H.E.Ç.’nin ‘tamam’ dediğini, konuşmadan 3-5 gün sonra Arslan’ın vurulma olayının meydana geldiğini ve bu olayı internetten öğrendiğini söyledi. F.Y. ve H.E.Ç.’yi aradığını söyleyen B.P. Derince’de otoyıkmacıda buluştuklarını F.Y. ile kız arkadaşını almak üzere İstanbul’a gittiklerini daha sonra Köseköy'de bulunan Casaba Rezidans isimli sitede bulunan eve gittiklerini, H.E.Ç.’nin daha sonra geldiğini, kız arkadaşı ile evden ayrılarak başka bir yere gittiklerini sabah saatlerinde ise polislerin geldiğini aktardı.

“ARSLAN’IN SİLAHI OLABİLİR, BOŞ GİTMEYELİM”

H.E.Ç. ifadesinde, Arslan’ı tanımadığını söyleyerek olaydan 10 gün kadar önce B.P.’nin kendisine ve F.Y.’ye Arslan’ın, T. İsimli kız arkadaşına sarkıntılık yaptığını ve Arslan’a ve iş yerine zarar verelim şeklinde sözler söylediğini, B.P. ve Ramazan Özkan’ı ara sıra görüşürken gördüğünü, Arslan’ın işyerinin yakılmasıyla ilgili olarak bir şey duymadığını anlattı. H.E.Ç., olaydan bir iki gün önce B.P.’nin Ramazan Özkan’a "Güngör Arslan'ın yanına git yüzüne namussuzluk yapma sevgilisi olan kadınlardan uzak dur diye söyle ve çık gel" şeklinde talimat verdiğini, Ramazan'ın kabul ettiğini söyleyen H.E.Ç. 19 Şubat 2022 tarihinde F.Y. ile Ramazan’ın evine gittiklerini, Ramazan’ın arabaya binmesi üzerine B.P.’nin kendisine Arslan’ın silahı olabileceğini, bu sebeple boş gitmeyelim dediğini, R.S. isimli şahsı Whatsapp üzerinden aramasının ardından R.S.’nin yanına gittiklerini ve 3 bin TL karşılığında silah aldıklarını, Ramazan Özkan’ın denemek amacıyla iki el ateş ettiğini söyledi.

“2 GÜN KALDIKTAN SONRA TESLİM OLDUK”

H.E.Ç. daha sonra Ramazan'ı Devlet Hastanesi’nin yakınına bıraktıklarını, daha sonra F.Y.’nin kuaför dükkanına gittiklerini, Ramazan'ın, F.Y.’yi Whatsapp üzerinden aramasının ardından F.Y.’nin ‘beni niye arıyorsun, teslim ol’ diyerek telefonu kapattığını söyledi. F.Y. ile oto yıkamacıya gittiklerini daha sonra ise yanlarına B.P.’nin geldiğini belirten H.E.Ç., B.P. ve F.Y.’nin İstanbul’a gittiklerini kendisinin ise kız arkadaşıyla buluştuğunu daha sonra ise F.Y. ve B.P. ile Casaba Rezidans isimli evde buluştuklarını bir süre sonra ise B.P.’nin kız arkadaşı ile ayrıldığını, F.Y. ile birlikte Gölcük’e giderek F.Y.’nin ismini bilmediği şahısla görüştüğünü, şahsın ise kendilerini Derince’ye bıraktıklarını anlattı. Derince’de Ö.T.’nin annesine ait evde 2 gün kaldıklarını daha sonra ise teslim olduklarını söyleyen H.E.Ç. olaydan önce Ramazan Özkan ile Instagram üzerinden Arslan’ın işyerinin yakılma işlerinin görüştüklerini söyledi.

E.K.: İSMİM BU OLAYLA ANILIYOR

H.E.Ç. olay günü B.P., F.Y. ve E.Y.’ye ait güzellik salonunda buluştuklarını, B.P.’nin kardeşinin hesabından kendisine silah almak için 3 bin TL para gönderdiğini, 20 Şubat 2022 tarihinde Ö.T.’nin F.Y. ile kendisini alarak Değirmendere’de bulunan evine götürdüğünü söyledi. Ö.T.’nin telefonda E.K. ile görüştüğünü, E.K.’yı daha önceden tanımadığını, daha sonra ise E.K.’nın yanlarına geldiğini anlatan H.E.Ç. olayları anlattığında E.K.’nın kendilerine "ismim bu olayla anılıyor ben size yardımcı olamam" şeklinde sözler söylediğini, daha sonra ise avukat A.Y.’nin ofisine gittiklerini ve sonrasında teslim olduklarını söyledi. H.E.Ç. ayrıca Casaba Rezidans isimli yerde B.P., F.Y. ve R.Ö. ile Arslan’ın işyerini kundaklamak için plan yaptıklarını, fikrin ise B.P.’den çıktığını ve olayı gerçekleştirmek için kendilerine baskı yaptığını söyledi. E.K.’ya ait aracı iki gün kadar önce B.P.’de gördüğünü ve aracın farlarının arızalı olduğunu ve kendisinden yaptırmasını istediğini söyleyen H.E.Ç., E.K.’yı merak ettiğinden internet üzerinden olay öncesinde arama yaptığını, 16 Şubat 2022 tarihinde kendisine ait araç ile F.Y., Ramazan Özkan ve B.P. ile işyerine keşif yapmaya gittiklerini anlatarak pişman olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑