radyo
radyo

EKONOMİ

HASTANELERE GİDECEKLER DİKKAT !

Kocaeli'deki hastanelerde sadece randevulu hastalara bakılacak.

1 Haziran 2020 Saat: 16:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.313 kez okunmuştur

HASTANELERE GİDECEKLER DİKKAT !
HASTANELERE GİDECEKLER DİKKAT !

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, Kocaeli'deki koronavirüsle mücadele çalışmaları nedeniyle alınan önlem ve tedbir kararlarına bir yenisini daha ekledi. Vatandaşların sunulan sağlık hizmetlerinden yararlanırken herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve ilgili sağlık merkezlerinin hizmetlerinde aksama yaşanmaması adına ilimizdeki kamu hastanelerinde poliklinik hizmetlerinin bu dönemde sadece Merkezi Hastane Randevu Sisteminden (MHRS) alınan randevu ile verileceği ve randevusuz hasta kabul edilmeyeceği belirtildi.

AKŞAMLARI UZMAN POLİKLİNİK HİZMETİ OLACAK

Uzman düzeyinde poliklinik hizmetleri bazı hastanelerde mesaiden sonra akşam saatlerinde de verilebilecek. Bu durum hastaneler tarafından kamuoyuna duyurulacak. Röntgen, laboratuvar, MR-BT vb. hizmetler akşam saatlerinde de verilecek. Semt polikliniklerinin açılması ilerleyen haftalarda vaka durumuna göre belirlenecek.

RANDEVUNUZA ERKEN GİTMEYİN SADECE 15 DAKİKA ÖNCE ORADA OLUN

Ayrıca hastanelerde muayene sırası beklerken kalabalık ortam ve yığılmalar oluşmaması için MHRS’den randevu alan kişiler, hastaneye en fazla 15 dakika önce alınacak. MHRS ile randevu alan hastalar direk polikliniğe giderek muayene olabilecek. Bankolarda işlem yapılmayacak.

AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİ İLERLEYEN HAFTALARDA AÇILACAK

Vatandaşların koronavirüsle mücadele sürecine katkıları açısından konu hakkında gerekli hassasiyeti göstermeleri belirtilen açıklamada,  ilimizde bulunan kamuya bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinin (ADSM) ilerleyen haftalarda açılacağı belirtildi. Ağız ve Diş Sağlığı poliklinikleri de SADECE MHRS RANDEVU ile hizmet verecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑