radyo
radyo

EKONOMİ

HÜKÜMET MTV'DE GERİ ADIM ATTI

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, MTV zammına gelen tepkiler sonucunda açıklama yaparak makul bir fiyata çekileceğini belirtti.

3 Ekim 2017 Saat: 09:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.288 kez okunmuştur

HÜKÜMET MTV'DE GERİ ADIM ATTI
HÜKÜMET MTV'DE GERİ ADIM ATTI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Bakanlar Kurulumuz Motorlu Taşıtlar Vergisinin kanun tasarısında öngörülen rakamdan aşağı bir rakama, makul bir rakama çekilmesi hususunda bir karara vardı. Bu konuda Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'a görev verdi." dedi. Bozdağ, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. 

 

MTV düzenlemesi 

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bozdağ, Motorlu Taşıtlar Vergisinde artış öngören düzenlemeye ilişkin yeni bir çalışma olup olmayacağına ilişkin soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin değerlendirmelerinin bulunduğunu anımsattı. Farklı kesimlerden de değerlendirmelerin yapıldığını belirten Bozdağ, "Bütün bunlar Bakanlar Kurulumuzda ele alındı. Netice olarak Bakanlar Kurulumuz Motorlu Taşıtlar Vergisinin kanun tasarısında öngörülen rakamdan aşağı bir rakama, makul bir rakama çekilmesi hususunda bir karara vardı. Bu konuda Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal Bey'e görev verdi. Naci Bey bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları bitirdikten sonra konuyu, ne kadar aşağı çekileceğini açıklayacak ve konu Plan Bütçe Komisyonu müzakeresi sırasında yapılan bu iyileştirmeye göre revize edilecektir." diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑