radyo
radyo

SPOR

İSMETPAŞA BU YILDA MI YIKILMAYACAK?

Kocaelispor’a 45 yıl boyunca ev sahipliği yapan İsmetpaşa Stadı’nın ne zaman yıkılacağı ile ilgili somut bir gelişme yok.

9 Haziran 2017 Saat: 11:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.369 kez okunmuştur

İSMETPAŞA BU YILDA MI YIKILMAYACAK?
İSMETPAŞA BU YILDA MI YIKILMAYACAK?

Stadın yıkımına kısa vadede başlanırsa, kentin çok önemli bir devlet kurumu olan Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün şu an başını sokacak yeri yok. Pekala o zaman nasıl olacak? Stadın yıkımı bu yıl da mı gerçekleşmeyecek?..

 

YAŞAM MERKEZİ VE KONUT OLUYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İzmit Alikahya bölgesinde inşası devam eden 33 bin kişilik stadyumun maliyeti karşılığında TOKİ’ye, TOKİ’nin de Emlak Konut GYO’ya devrettiği İzmit İsmetpaşa Stadı’nın yıkılması ile ilgili her hangi somut gelişme yok. İsmetpaşa Stadı arazisi karşılığında bu arazide oluşacak gelirin yüzde 21.61’ini devlete vermeyi taahhüt eden şirketin, bu geniş arazi üzerinde yaşam merkezi ve konut yapacağı tahmin ediliyor.

 

2 YIL BEKLETİLİYORDU

2 yıl önce yeni stadın temeli dahi atılmadan İsmetpaşa Stadı’nın yıkılacağı ile ilgili düşüncelerin belirmesi üzerine iç saha maçlarını oynayacak başka stadı bulunmayan Kocaelispor’da yönetim ve kamuoyu, yıkımı önlemek ya da yeni stat yapılana kadar yıkımı erteletmek için diretmişti. Hal böyle olunca ciddi bir zarar ettiği belirtilen müteahhit firma yıkımı 2 yıldır bekletiyor.

 

NEREYE GİDECEKLER?

Alikahya’daki yeni stadın 2017-2018 sezonu içinde Kocaelispor’a kapılarını açması bekleniyor. Kocaelispor’a yıllardır ev sahipliği yapan İzmit İsmetpaşa Stadı’nın yıkım sürecinin ne zaman başlayacağı ile ilgili belirgin bir adım atılmış değil. Bu stadın yıkım aşamasına geçildiğinde ise stat arazisi üzerinde yer alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü merkez binasında görev alanların şu an başlarını sokacak bir yer dahi yok.

 

İRONİLER KENTİ KOCAELİ

Gençlik Spor çalışanlarının bu anlamdaki en ideal yeri “Şimdilik” 42 Evler Mahallesi’nde yer alan Gençlik Merkezi olarak görülüyor. Yeni stadın inşası bittikten personelin buraya geçiş yapacak. Böylesi bir senaryonun gerçekleşme olasılığının yüksek olduğu düşünüldüğünde, İsmetpaşa Stadı’nın kısa vadede yıkılmasının mümkün olmayacağı öngörülüyor. 2 yıldır “Stat yıkılacak mı?” kaosunun üretildiği Kocaeli’nde, bu kez “Yeni stat yapıldı, İsmetpaşa Stadı’nı neden yıkmıyorlar” furyası kente hakim olursa kimse şaşırmamalı. Çünkü burası ironiler kenti Kocaeli! 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑