radyo
radyo

EKONOMİ

İZMİT BELEDİYESİ CEDİT MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ İÇİN TOKİ'DEN DESTEK İSTEDİ

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan'ı makamında ziyaret etti.

19 Temmuz 2017 Saat: 12:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.754 kez okunmuştur

İZMİT BELEDİYESİ CEDİT MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ İÇİN TOKİ'DEN DESTEK İSTEDİ
İZMİT BELEDİYESİ CEDİT MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ İÇİN TOKİ'DEN DESTEK İSTEDİ

Doğan, TOKİ Başkanından İzmit Belediyesi tarafından Cerit Mahallesi’nde yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili desteklerini istedi. Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesi 522 adet bina, 1145 adet bağımsız bölüm ve 408 adet parselde yürütülecek ve çalışmadan yaklaşık 4580 kişi etkilenecek.

 

BAKANLIĞA SUNULDU

Kentsel dönüşüm çalışmaları için görüşmelere devam ettiklerini belirten Başkan Doğan  “Cedit bölgemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarımızla ilgili girişimlerimiz devam ediyor.   Kurum görüşleri alınan projemizin son şeklini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sunduk.  Bir yandan bakanlıktan gelecek olan kararı beklerken, biryandan da projenin oluşumuna katkı sağlayabilecek kuruluşlarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz.  

 

TOKİ’DEN DESTEK İSTEDİ

Dönüşüm çalışmalarımızın yapım aşamasında destek alabileceğimiz kurumların en başında olan, yüzbinlerce konutu sahipleriyle buluşturan devlet kuruluşu TOKİ ‘ye ziyarette bulunduk.  Ziyaretimiz esnasında TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan'a, şehrimize değer katma ve vatandaşımızı daha güzel koşullarda, değer kazanmış binalarda yaşatma amacında olduğumuzu ve bu amaç doğrultusunda dönüşüm çalışmalarına başladığımızı söyledik. 

HALKIMIZ VE ŞEHRİMİZ KAZANSIN İSTİYORUZ

Vatandaşımızın isteği doğrultusunda bölgede dönüşüm kararını verdik. Dolayısıyla TOKİ gibi güçlü bir kuruluşla buradaki dönüşümü yapmak, vatandaşlarımızın her birini memnun etmek bizim isteğimizdir Halkımızın memnuniyetini ve şehrimizin kazanmasını arzu ederek bu çalışmayı yürütüyoruz. Projemizin tamamlanmasıyla şehrimizin genel görüntüsü ve hem de konut görselliği açısından güzel bir görüntü ortaya çıkacak. Hem o bölgede yaşayan insanlarımızı daha güzel koşularda yaşatmış, hem de şehre değer katan bir proje ile buluşturmuş olacağız. Bu anlamdaki ortak çalışma isteğimizi belirttik. 

 

OLUMLU BAKTIKLARINI BELİTTİ

TOKİ Başkanımız da, projenin İzmit için önemli olduğunu, şehre değer katacak, vatandaşımızın yaşam koşullarını iyileştirecek bir proje olduğunu, teknik ekipleriyle konunun detaylarını çalışacaklarını, projeye olumlu baktıklarını belitti” şeklinde konuştu. İzmit Belediye Başkanı, ziyaretinde  gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan'a teşekkür etti. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑