radyo
radyo

OTOMOBİL

KOCAELİ UYUMA! YERLİ OTOMOBİL KONYA'YA GİTMEK ÜZERE

Otomotiv'te özellikle üretim ve lojistik noktasında, KOCAELİ, Türkiye'deki en önemli kent durumunda Ancak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kentin otomobil yedek parça üretiminde önemli noktada olduğunu belirterek, Konya’nın yerli otomobil üretimine talip olduğunu söyledi. Akyürek, "Biz, yerli otomobil üretiminde Konya olarak paydaşlardan biri olmak istiyoruz. Yerli otomobilin Konya’da üretilmesini talep ediyoruz" dedi.

9 Kasım 2017 Saat: 15:41
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.571 kez okunmuştur

KOCAELİ UYUMA! YERLİ OTOMOBİL KONYA'YA GİTMEK ÜZERE
KOCAELİ UYUMA! YERLİ OTOMOBİL KONYA'YA GİTMEK ÜZERE

Konya Sanayi Odası, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından 'Otomotivin Geleceği ve Cazibe Merkezi Konya' başlıklı panel düzenlendi. Konya’daki bir otelde düzenlenen panele ’Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu’nda yer alan firmalardan Kıraça Holding Yönetim Kurulu Üyesi Jan Nahum, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Otomotiv Sanayi Derneği Genel Sekreteri Orhan Sever, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Savaş Ülger, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Yatırım Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Rumeli ve sanayiciler katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Akyürek, yerli otomobilin Konya’da üretilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
''Konya sanayisinin en büyük özelliği, üretim çeşitliliğidir. Konya’da 254 yabancı yatırımın iştiraki var. Biz, yerli otomobil üretiminde Konya olarak paydaşlardan biri olmak istiyoruz. Yerli otomobilin Konya’da üretilmesini talep ediyoruz, arzu ediyoruz. Uygun arazileri bulunması, 4 üniversitesi ve yetişmiş insanının bulunması, barışçıl insan yapısının bulunması Konya’nın avantajlarını oluşturuyor. Sanayi sektörünün ve üretim sektörünün Marmara Bölgesi’nde sıkışmış olması stratejik açıdan da yatırımların başka bölgelere kaydırılmasını adeta zaruri kılıyor diye düşünüyorum."

Yerli otomobile o kent talip oldu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek

''EN UYGUN YER KONYA''

Konya Sanayi Odası Başkanı Kütükçü ise yerli otomobil üretimiyle ilgili ”Konya olarak biz de yerli otomobil yatırımına ev sahipliği yapma arzumuzu ortaya net bir şekilde koyduk. Bu yatırımın sıkışan Marmara Havzasının yerine, bir Anadolu şehrine yapılması gerektiğini ve bu şehrin de Konya olduğunu ifade ettik, etmeye devam ediyoruz” dedi.

Konya’nın kara ve demir yolu ulaşım imkanları açısından da avantajlı olduğunu dile getiren Kütükçü, ”Binek otomobil için de son derece yeterli alt yapıya sahip olması, ayrıca tamamıyla düz bir alana kurulu olması ve düşük doğal afet riski de Konya’nın en büyük avantajlarındandır” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑