radyo
radyo

SANAT

KOCAELİ'Lİ SANATÇI NİLÜFER ADAM'IN RESİM SERGİSİ 6 OCAK'TA İSTANBUL'DA

Baba tarafı Maşukiye'li olan Kocaeli'li Resim Sanatçısı Nilüfer Adam, "LETHE/UNUTUŞ" başlıklı sergisini 06 Ocak 2018 – 25 Ocak 2018 tarihleri arasında severler ile buluşturacak.

16 Aralık 2017 Saat: 10:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.214 kez okunmuştur

KOCAELİ'Lİ SANATÇI NİLÜFER ADAM'IN RESİM SERGİSİ 6 OCAK'TA İSTANBUL'DA
KOCAELİ'Lİ SANATÇI NİLÜFER ADAM'IN RESİM SERGİSİ 6 OCAK'TA İSTANBUL'DA

Kocaeli'li Resim Sanatçısı Nilüfer Adam'ın "LETHE / UNUTUŞ" başlıklı sergisi 6 Ocak - 25 Ocak 2018 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Pusula Sanatevi'nde severleriyle buluşacak. Biz de Arka Pencere Medya Grup ve KIRKBİR Gazetesi olarak sanatçıya, sanat yaşamında başarılar temenni ediyor, sergisinin büyük ilgi görmesini diliyoruz. 

Seneler geçer, insan hem kendisi hem başkaları ile kısa ya da uzun bir yaşam yaşar. Her birimiz değişik şartlarda, değişik yetilerde, değişik vaziyetlerde, değişik duygularda ve değişik şuurlarla geçer gideriz bu dünyadan ve derler ki her birimizin ardından; “İster acıları ister keyifleri bol olsun, yalnızca ebediliğe, bakiliğe kapalıdır yaşam!..”

 

“Lethe!

Eforlu unutkanlığın, ebedi mutluluğun tatlı suyundan ver bana. Kana kana içmek için. Acılarımdan, beni yakan hatıralarımdan kurtar. İçimi pakle. Bana sonluluğu değil bakiliği bağışla.

“Seçim hakkım yok öğreniyorum makûs hatıralarımla beraber iyi hatıralarımda gidecek. Yaşamımı denetleyip, manevi yolculuğuma çıkmaya hazırım.

“Senin suyundan içmeye korkmuyorum. Bu sahte dünyada yaşamaktansa sende kendimi unutayım. Boğulmaktan korkarak insanlığımdan olmayacağım. Bakiliğin sahtesinden değil  reel bakiliğe doğru yol alacağım.

“Beni öyle yarat ki  unuttuğumu fark etmeyecek kadar unutayım, yalnızca hafızamdakiler değil gönlümdekilerde silinsin ve ben bir daha unutmayı özlemeyeyim. Lethe, beni al sularına, beni sar eforlu kollarınla…”

Sanatçı Nilüfer Adam, “LETHE/UNUTUŞ” başlıklı sergisinde sanki bu öykünün tüm sahnelerini bize tek tek anlatır gibi kendi yarattığı tekniği ile okunmuş magazin ve hayat mecmualarının sayfalarından kolaj ve akrilik boya  ile resimliyor. Bu resimleyiş, bugünü kavramamız için, insanı kavramamız için hatta geçip gideni yaşamı denetlememiz için bir ihtar. Dikkatle ve incelikle sıcak ve hoş bir dille konuşuyor sanatçı… 

İstasyon Sanat Yüksekokulu’nde Hülya Düzenli ile çalışan ve İktisat ve Felsefe eğitimi almış olan Nilüfer Adam, Antik çağ Yunan felsefesine alaka gösteriyor. Sergide yer alan fotoğraflara yukarıyada anlatılan öykü eşlik ediyor. Sanatçı, 06 Ocak 2018 – 25 Ocak 2018 tarihleri arasında 21 adet yapıtından hoşlanırlar ile buluşturacak.

“Bu sergide yer alan fotoğraflar, hepimizin ortak duyarlılığı ve karşılaştığımız  söylencelere dairdi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑