radyo
radyo

EKONOMİ

Körfez Belediye Başkanından 2 yeni müjde!

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Devlet Hastanesi’ne ek bina yapılacağını, İlimtepe Mahallesi’ne giden yolun duble yol olacağını söyledi.

3 Aralık 2016 Saat: 18:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.510 kez okunmuştur

Körfez Belediye Başkanından 2 yeni müjde!
Körfez Belediye Başkanından 2 yeni müjde!

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ilçeye daha modern bir hastane kazandırmak ve mevcut devlet hastanesinin kapasitesini artırmak için yeni bir adım atıyor. Söz konusu proje ile ilgili olarak önceki gün Körfez Belediyesi hizmet binasında önemli bir toplantı düzenlendi. Projenin tüm detaylarının ele alındığı toplantıya Başkan Baran’ın yanı sıra Körfez Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Sarıışık, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, belediyeleri ilgili birimlerin müdürleri ve proje mimarları katıldı.

 

MALİYET 6 MİLYON TL

Körfez Devlet Hastanesi’nin yanında bulunan 5 bin metrekarelik alanda yapılacak olan hastane binasının yaklaşık 6 milyon liraya mal olacağını belirtildi. İlçenin göç almaya devam edeceğini dile getiren Baran, “Körfez’in 151 bin nüfusu var ve göç almaya devam ediyor. İlçemizdeki devlet hastanesine modern bir ek bina kazandırmak için çalışıyoruz. Milletimiz en iyisini hak ediyor” dedi.

 

“ÖRNEK BİR TESİS OLACAK”

Proje ve yeni hizmet binası ile ilgili olarak konuşan Başkan Baran, “Yeni hastane binamız donanımı ile kente örnek bir sağlık tesisi olacak. Buradaki odalar tek ve çift kişilik olarak hazırlanacak. Hastanede, acil servisin ameliyathanelere giden kısım tüp geçit şeklinde oluşturulacak. Böylelikle doktorların hastalara müdahalesinin daha erken şekilde yapılması sağlanacak” dedi.

 

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Öte yandan ek binada ameliyathane, yoğun bakım, resusitasyon odası, hasta muayene alanları, müşahede ve müdahale odası, bekleme alanları, triyaj alanı, kritik hasta bakım birimi, primer tedavi birimi, görüntüleme ünitesi, travma odası, tedavi alanı dekontaminasyon-arındırma odası, 112 istasyon birimi, laboratuvar ve kan alma odası, doktor ve personel dinlenme odası, kantin, hasta ve hasta yakınları için bekleme alanları ve engelli lavaboları bulunacak. Pro

 

“HİZMETTE AKSAKLIK OLMAYACAK”

İnşaatın tamamlanmasıyla Körfezlilerin modern bir hastaneye kavuşacağını belirten Başhekim Uzm. Dr. Ahmet Sarıışık, “Körfez Devlet Hastanemiz hizmet açısından olmasa da kapasite açışından bazen yetersiz kalabiliyor. Bu çalışmanın tamamlanması ile vatandaşlarımız kendi ilçelerinde donanım yetersizliği olmadan tedavi olabilecek. Böylelikle merkezde bulunan hastanelerimizde de yığılmanın önüne geçilmiş olacak” ifadelerini kullandı.

İlimtepe yolu genişleyecek

katilim-005.jpg

İLİMTEPE MAHALLESİ’NE GİDEN YOL, DUBLE YOL OLACAK

Körfez Belediye Meclisi’nin aralık aya toplantısı önceki gün belediye başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleşti. 10 gündem maddesinin ele alındığı toplantıda konuşan Başkan Baran, oturumun başında hayatını kaybeden belediye personellerinden Osman Erem ve meclis üyesi İbrahim Fortacı’nın yeğeni Ziya Fortacı için taziye mesajı verdi.

 

İLİMTEPE YOLU DUBLE YOL OLUYOR

Yılın son meclis toplantısında İlimtepe duble yol çalışmasının da müjdesi verildi. Yarımca bölgesinden İlimtepe’ye çıkılan yolun 7 metre genişlikten 17 metreye çıkartılacağını ifade eden Baran, “Yol gidiş ve dönüş olmak üzere toplamda dört şeritten oluşacak. Çalışma tamamlandığında ise ışıklandırmalar ve görünümüyle adeta oto yolu andıracak” dedi. Baran konuşmasının devamında İlimtepe’ye yapılacak kültür merkezinin ihalesinin gerçekleştirildiğini dile getirdi.

 

YENİ SPOR SALONLARI

Baran ayrıca, hizmetlerde kullanmak üzere bu zamana kadar 60 aracın alım işlemlerini tamamladıklarını belirtti. Sportif faaliyetler hakkında da konuşan Baran, bu alanda dev adımlar attıklarını, Büyükşehir ile Kaşkaldere, Çamlıtepe ve İlimtepe bölgesine spor salonu yapılması konusunda anlaştıklarını ifade etti.

 

BURSLAR YATIRILDI

Eğitim alanındaki çalışmalardan da söz eden Başkan İsmail Baran, 2016 yılının son meclis toplantısında bir müjde daha vererek geçen yıl 2 bin 700 olan burs verilen öğrenci sayısını bu yıl 2 bin 850’ye yükselttiklerini söyledi. Baran, öğrencilerin burslarındaki ilk taksitleri de hesapların yatırdıklarını ifade etti.

toplanti-001.jpg

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑