radyo
radyo

EĞİTİM

LYS'YE DAMGA VURAN GÖRÜNTÜ, ALKIŞLARLA YETİŞTİ

LYS'nin Matematik oturumu bugün yapıldı. Bütün uyarılara rağmen 15 dakika kuralına takılanlar oldu. Sınava yetişebilmek için maraton koşucularına taş çıkartan kız öğrenciye vatandaşlar alkışlar ve tezahüratlarla destek verdi.

11 Haziran 2017 Saat: 18:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.311 kez okunmuştur

LYS'YE DAMGA VURAN GÖRÜNTÜ, ALKIŞLARLA YETİŞTİ
LYS'YE DAMGA VURAN GÖRÜNTÜ, ALKIŞLARLA YETİŞTİ

ÖSYM tarafından hazırlanan Lisans Yerleştirme Sınavı bugün Matematik 1 oturumu ile devam etti. Sınava girecek üniversite adayları sabahın erken saatlerinde okullara akın ederken, sınava saat 09.45'ten sonra gelenler alınmadı.Sınava son anda yetişmeye çalışan kız öğrencinin bina kapısına doğru koştuğunu gören vatandaşlar alkışlarla destek oldu..

Saat 10.00'da başlayan ve 135 dakika süren sınavda öğrenciler dün Sosyal Bilimler sınavında bugün de Matematik sınavında ter döktü. Sınava girmek için sınavları yapıldığı okullara gelen öğrenciler kimlik ve sınav başvuru belgesinin kontrolünün ardından sınav salonuna alındı. Sınava tek başına cep telefonuyla gelen öğrenciler, cep telefonlarını okul çevresinde 2 TL karşılığında emanetçilik yapan büfelere teslim etti.

GEÇ KALAN 13 ÖĞRENCİ SINAVA ALINMADI

ÖSYM tarafından açıklanan sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma kuralı kapsamında öğrencilerin geç kalmaması için görevliler anons yaptı. Tüm uyarılara rağmen  Kayseri'de 13 öğrenci geç kaldıkları gerekçesiyle salona alınmadı.

VATANDAŞLARIN ALKIŞLARI ARASINDA SINAVA YETİŞTİ

Sınava son anda yetişmeye çalışan bir kız öğrenciye velilerden anlamlı destek geldi. Öğrencinin nefes nefes koştuğunu gören vatandaşlar alkışlayarak ve tezahüratlarda bulunarak moral verdi.

SINAVA ALINMAK İÇİN HER YOLU DENEDİ, DEMİR PARMAKLIKLARA TIRMANDI

Sınava 15 dakika kala kapıların kapanmasının ardından görevliler, sınava geç kalan adayların içeri alınmayacağını söyledi. LYS sınavına geç kalan bir öğrenci ise sınava alınmayınca demir kapıya vurarak içeri girmek istedi. Sesini kapıdaki görevlilere duyurmak isteyen aday daha sonra demir parmaklıklara tırmandı. Elinde sınava giriş kağıdı ile bekleyen öğrenci bütün ısrarlarına rağmen sınava alınmadı.

LYS'YE AYAĞINDA HALHAL İLE GELDİ

Antalya'da ayağında halhal ile sınavın yapılacağı okula gelen kız öğrenci güvenliğe takıldı. Halhal nedeniyle sınava giremeyeceği söylenen öğrenci yakınlarının yardımıyla halhalı çıkartıp salona girdi.

63 YAŞINDA LYS'YE GİRDİ

Zonguldak'ta, emekli işçi 63 yaşındaki  Yusuf Demir, üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) matematik oturumu LYS-1'e girdi.  Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan 1994'de emekliye ayrılan 63 yaşındaki  Yusuf Demir sınavı kazanması durumunda Antropoloji Bölümü okumak istediğini söyledi.

ÖĞRENCİLER TER DÖKERKEN AİLELER DUA ETTİ

Sınavın başlamasıyla öğrenciler gelecekleri için ter dökerken dışarıda bekleyen anneleri de yanlarına getirdikleri Kuran-ı Kerim okuyarak çocukları için dualar etti.

MARATON 17-18 HAZİRAN'DA SÜRECEK

Toplam 1 milyon 72 bin 396 adayın başvurduğu LYS'lerin iki oturumu, LYS-4 (Sosyal Bilimler) ve LYS-1 (Matematik) bitti. Adayların önünde üç oturum daha var.

Fen bilimleriyle ilgili LYS-2, 17 Haziran Cumartesi yapılacak. Sınav 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. Yine aynı gün olacak LYS-5 (Yabancı dil), 14.30'da başlayacak. 80 sorunun yer alacağı LYS-5, Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinden hazırlanan sorulardan oluşacak.

LYS-3 (Edebiyat-coğrafya) de 18 Haziran Pazar günü uygulanacak. Sınav, 10.00'da başlayacak ve tek oturumda yapılacak. 120 dakika sürecek LYS-3'te, Türk Dili ve Edebiyatı testi ile coğrafya-1 testi yer alacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑