radyo
radyo

EKONOMİ

MAGANDALAR BAŞHEKİMİN BURNUNU, GÜVENLİĞİN KOLUNU KIRDILAR

Kocaeli'de, hastanede dehşet anları! Magandalar hastane çalışanlarına demir sopalarla saldırdılar.

18 Ağustos 2020 Saat: 22:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.594 kez okunmuştur

MAGANDALAR BAŞHEKİMİN BURNUNU, GÜVENLİĞİN KOLUNU KIRDILAR
MAGANDALAR BAŞHEKİMİN BURNUNU, GÜVENLİĞİN KOLUNU KIRDILAR

Körfez'de faaliyet gösteren Özel Körfez Marmara Hastanesi'ne bir yakınını getiren ve pandemi nedeniyle dışarıda beklemesi söylenen hasta yakını ile hastanenin güvenlik görevlisi arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine hastaneden uzaklaşan hasta yakını bir süre sonra ellerinde sopalar bulunan kalabalık bir grupla yeniden olay yerine gelerek hastaneyi bastı. Kalabalık grup, tartıştıkları güvenlik görevlisinin kolunu kırdıktan sonra kendilerine engel olmak isteyen hastane başhekimi Op. Dr. Ufuk Şenel’ide darp ederek burnunu kırdılar. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

KURALLARA UYULMAYARAK İÇERİ GİRİLDİ

Olayın meydana geldiği hastanede bütün çalışanlar hastane önüne çıkarak, yaşanılan olayı kınadı. Hastaneden yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “ COVİT-19 pandemisi ile tüm dünya ile beraber ülkemizde sağlık bakanlığımız öncülüğünde tüm sağlık çalışanları ile beraber mücadele etmekteyiz. Bilim kurulu ve sağlık bakanlığımızın önerdiği tüm önlemler hastanemizde uygulanmaktadır. 17 Ağustos Pazartesi günü saat 09:45 sularında hastanemize başvuran hastamızın yakınlarının dışarıda kalması hem hastamız hem de diğer hastalarımız için uygun olacağı belirtilmesine rağmen kurallara uymayarak hastane içerisine girilmiştir.

BAŞHEKİMİN BURNU KIRILDI

Bunun üzerine güvenlik görevlimiz ile bir tartışma yaşanmış,  tartışan şahıs, hastanede eşinin tedavisi bittikten sonra hasta yakını 11:45 sularında yanına 4-5 kişi toplayarak, hastanemize zorla girip güvenlik görevlisi Ali Terzioğlu’nun metal sopalar ile vurarak omzunun çıkmasına neden olmuştur.  Beyaz Kod verilmesi ile olaya müdahale edilmiş ve saldırganlar dışarı çıkartılmıştı. Ancak bu kişiler daha sonra yanlarına başka insanları da alarak hastaneye saldırıp, hakaretlerde bulunmuştur. Bu esnada Başhekim Op. Dr. Ufuk Şenel’i darp ederek burnunu kırmışlardır

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI DESTEKLEMESİNİ BEKLEMEKTEYİZ

Olayla ilgili adli soruşturma devam etmektedir. Ülkemizin COVİT-19 mücadelesinden geçtiği bu dönemde tüm sağlık çalışanlarımıza halkımın yardım etmesi beklenirken, olan şiddet olayları telafisi olmayan yaralar açmaktadır. Ülkemizin bu süreçte tüm kurumları şike birlik ve beraberlik içinde davranması ve sağlık çalışanlarını desteklemesini beklemekteyiz. Bu süreçte bizi yalnız bırakmamanınızı talep etmekteyiz”

Saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı

Saldırı anı ise hastanenin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde hastaneye gelen S.Y. güvenlik görevlisi tarafından uyarılıyor. Uyarılara aldırış etmeyen S.Y. hastanedeni tedavisinin ardından dışarı çıkıp bir süre sonra yakınları ile hastaneye geri geliyor. Hstane önünde demirleri söken kalabalık gurup, güvenlik görevlisi ve kendisini dışarı çıkarmaya çalışan doktoru darp ediyor. Saldırganlar gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi Öte yandan olayın ardından saldırganlardan S.Y. ve abisi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili 1 kişi ise aranıyor. Olaydan büyük üzüntü duyan Körfez esnafları ise yaptırdıkları çiçekle, hastane yönetimine geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑