radyo
radyo

EKONOMİ

MİNİBÜSÇÜLER BÜYÜKŞEHİR'E RESTİ ÇEKTİ

S.S. 5 Nolu İzmit Şehiriçi Minibüs ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin zorunlu tuttuğu havuz sistemine karşı çıktı. Minibüsçüler artık bireysel taşıma sistemine geçme kararı aldı.

26 Ocak 2019 Saat: 15:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.921 kez okunmuştur

MİNİBÜSÇÜLER BÜYÜKŞEHİR'E RESTİ ÇEKTİ
MİNİBÜSÇÜLER BÜYÜKŞEHİR'E RESTİ ÇEKTİ

S.S. 5 Nolu İzmit Şehiriçi Minibüs ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne karşı bayrak açtı. Bünyesinde yaklaşık 550 minibüs bulunan, Derince-İzmit-Çayırköy-Umuttepe arasında yolcu taşıyan kooperatif 4 Şubat Pazartesi gününden itibaren, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin zorunlu tuttuğu havuz sisteminden çıkıp bireysel taşıma sistemine geçileceğini duyurdu. Havuz sisteminden çıkılmasıyla Kentkart’ın yanı sıra ücretli yolcu taşınması da gündeme gelebilir.

BAŞKAN DUYURDU

Hatırlanacağı üzere minibüsçü esnafı uzun süredir Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin KOTUS sistemine uymamasından ve para kazanamamaktan şikayetçiydi. Bugün tüm üyelerine bir mesaj çeken S.S. 5 Nolu İzmit Şehiriçi Minibüs ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Lokman Aydemir tüm hazırlıkların tamam olduğunu duyurdu. Aydemir’in üyelerine çektiği mesaj şöyle: "04.02.2019 Pazartesi tarihinden itibaren bireysel çalışma programına başlanacaktır. Yönetim kurulu olarak bütün hatların listeleri hazır durumdadır. Tüm esnaf arkadaşlarımıza hayırlı olsun."

YOLCUNUN İŞİNE YARAYACAK

Minibüs şoförlerinin “Zaten Havuz sistemi var” diyerek bazı duraklara girmediği, yolcuların mağdur edildiği gibi şikayetler üzerine ve havuz sisteminde yaşanan aksaklıklar sebebiyle 5 Nolu Kooperatif yönetimi yaptığı toplantıda, havuz sisteminden çıkma kararı aldı. Kooperatif, alınan bu kararı tüm üyelerine mesaj olarak gönderdi. 4 Şubat Pazartesi günü itibariyle 550 araçlı kooperatifte artık her üye kendi hesabına çalışacak. İddialara göre ilerleyen süreçte 5’nolu kooperatif kent kart sisteminden tamamen çıkabilir. Böylelikle eskisi gibi nakit para dönemine geçilebilir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑