18 Kasım 2016 Saat: 22:47
2.5 yaşındaki çocuğa kreşte 'kalemli' işkence! Tekirdağ’da büyükşehir belediyesine ait kreş ve gündüz bakımevinde görevli çocuk bakıcısı N.A.D., 2.5 yaşındaki erkek çocuğun makatına kalem sokarak işkence yaptı. Görevlinin işine son verildiğini ve savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "Adlı Tıp Kurumu’ndan gelecek sonucu bekliyoruz" dedi

Tüyler ürperten olay, Tekirdağ'da yaşandı. Geçen ekim ayında, 2.5 yaşındaki oğlunu, annesi evde tuvalete götürürken farklı tepkiler vermesinden şüphelendi. Aile, tuvalette kimseyi yanına yaklaştırmayan çocuklarıyla konuşarak durumu aydınlatmaya çalıştı. Çocuğun, kreşte bakıcılık yapan N.A.D.'nin kendisini tuvalete götürdüğünde kalemle canını acıttığını anlatması üzerine aile, hemen polis ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine pedagog eşliğinde çocuğun anlatımına başvuruldu.

KABUL ETMEDİ, ADLİ TIP RAPORU BEKLENİYOR

İfadesi alınan çocuk bakıcısı N.A.D., suçlamaları kabul etmediğini belirterek "Böyle bir şey yapmadım" dedi. Serbest bırakılan N.A.D., hakkındaki savcılık soruşturması devam ederken çocuk hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklendiği belirtildi.

İŞİNE SON VERİLDİ, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, olayın ortaya çıkmasıyla birlikte sonucu beklemeden kreşteki çocuk bakıcısının işine son verdiklerini belirterek, "Çocuğun annesi ve babası çocuklarında bir sıkıntı görünce bize başvurdu. Aile, çocuklarının 'Bu teyze kalemle bize oyun oynuyor’ dediğini anlattı. Biz olayın hassasiyeti üzerine hemen adı geçen kişinin işine son verdik. Hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk ve belediye olarak da idari soruşturma başlattık. Şimdi Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek sonuç bekleniyor. Kreşimizde başka çocuklarla ilgili bir şikayet yok, sadece bu çocukla ilgili var" dedi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız