BAHAR NE ZAMAN GELİYOR, İŞTE CEVABI

1 Nisan 2021 Saat: 12:50
BAHAR NE ZAMAN GELİYOR, İŞTE CEVABI
Özellikle soğuk bir Mart ayı geçirdiğimiz şu dönemde baharın ne zaman geleceğine yönelik beklentiler merak konusuydu. Konuyla ilgili uzmanlar tarih verdi.

“Genellikle yağmurlu bir 5 gün görülüyor. Yağış olmayan yerler: bugün Trakya, yarın Ege ve Batı Akdeniz, cumartesi pazar İç Anadolu ve Güney Doğu'da yağış yok. Bugün yağışlar güney ve doğuda gök gürültülü. Yağış Doğu Akdeniz'de kuvvetli olacak .Tam doğuda KKY bugüne göre sıcaklık 5-6 C artıyor”

MÜJDE DİYEREK DUYURDULAR! BAHAR GELİYOR

Öte yandan uzmanlar, yaptığı paylaşımda müjde diyerek, haftaya Çarşamba günü 7 Nisan’dan itibaren baharın geleceğini duyurdular.  

“Mart’tan vazgeçtik ilk baharın birinci ayından vazgeçtik ama bol yağış oldu. Nisan ayında da sıralı meteorolojik olaylar bekliyoruz. Mart ayında ağaçların çiçek açması gerekiyordu ancak soğuktan donmalarına sebep oldu. Nisan ayının ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların yükselmesi bekleniyor. Mart ayın ortalamalarından 3-4 derece daha aşağıda sıcaklıklar. Cuma günü biraz ısınma var ancak Pazar ve pazartesi günleri tekrar yağış geliyor. 10 derecenin altına düşmeyecek gibi görülüyor İstanbul’da hava durumu.” demişti.

MARMARA BÖLGESİ'NDE PARÇALI VE ÇOK BULUTLU HAVA BEKLENİYOR

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, bölgedeki hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde aralıklı yağmur tahmin ediliyor.

Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

ERZURUM, ARDAHAN VE KARS'TA KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı çok bulutlu olması öngörülen bölge genelinde, Erzincan çevrelerinin aralıklı yağmurlu, Erzurum, Ardahan, Kars ve çevrelerinin ise aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güneyden orta, zaman zaman kuvvetli esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Tunceli ve Iğdır'da 5, Erzincan'da 4, Erzurum'da 2, Ağrı'da 1, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 3, Ardahan'da 2 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklığın ise Iğdır'da 20, Tunceli'de 17, Erzincan'da 14, Ağrı'da 11, Kars'ta 10, Erzurum ve Ardahan'da 9 derece olacağı öngörülüyor.

Kar kalınlığı, kayak merkezlerinden Palandöken'de 130, Sarıkamış'ta 102 ve Konaklı'da 86 santimetre ölçüldü.

Bölgede kuvvetli buzlanma, don, sis ve pus ile dik ve eğimli alanlarda çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız