FATMA BAŞKAN ŞİMDİ İCRAAT ZAMANI

29 Mart 2021 Saat: 15:43
FATMA BAŞKAN ŞİMDİ İCRAAT ZAMANI
Yerel seçimlerin üzerinden 2 yıl geçti kala kala 3 yıl kaldı. Bakalım Fatma Kaplan Hürriyet projeleriyle İzmit Halkının hayatını değiştirebilecek işlere imza atabilecek mi?

“FATMA BAŞKAN” ŞİMDİ İCRAAT ZAMANI

31 Mart 2019’da, Sibel Gönül’le, Ak Parti’yle, Recep Tayyip Erdoğan ile yarışa giren Fatma Kaplan Hürriyet İzmit Belediye Başkanlığını %49.92 oyla, %45.85 oy alan Sibel Gönül’e karşı kazanmıştı.

31 Mart 2021’de, yani yarın seçimin üzerinden tam 2 yıl geçmiş olacak.

Yerel seçimler 5 yılda bir yapılmaktadır. En son seçimler 31 Mart 2019 tarihinde yapılmıştır. Dolayısı ile bir sonraki yerel seçim tarihi 31 Mart 2024 (Pazar gününe denk geliyor yine) tarihinde yapılacaktır.

Yerel seçimlere 3 yıl kalmışken, seçilmiş mevcut başkanların bugüne kadarki icraatlarına bakıp, kalan 3 yılda neler yapacaklarını da merak eder durumdayız.

Kocaeli’de en çok merak edilen belediye ise İzmit Belediyesi !

Önce Halil Vehbi Yenice gibi beceriksiz bir Belediye Başkanının ardından iki dönem kendini beğeniş Nevzat Doğan tarafından toplamda Üç dönem yani 12 yıl üst üste Ak Partili belediye başkanlarınca çok kötü yönetilen İzmit Belediyesi için İzmit’liler Fatma Kaplan Hürriyet’e bir şans verdi.

Fatma Başkan’la, 2014 Seçimlerinde Sefa Sirmen’in ekibinde beraber çalıştık. Çalışkan, güler yüzlü, tatlı dilli, hırslı, sistem kurabilen lider özelliklerine sahiptir. Hedefe giderken ciddi fedakârlıklarda bulunabilir.

2014 seçimlerinde küçücük çocuğunu o kadar az görüyordu ki, gece gündüz demeden mahalle mahalle, köy köy koşturuyordu.

Sefa Sirmen’e “hayır” diyen seçmen, Fatma Kaplan Hürriyet’e “görev senin” dedi.

Bugün 2 yılı dolduran Fatma Başkan’ın şu ana kadarki icraatlarına dışarıdan bir vatandaş gözüyle bakıldığında, halâ kadrosunu oluşturmaya çalışıyor.

Bir yandan meclisteki CHP azınlığı nedeniyle sıkıntılar yaşarken, bir yandan CHP İzmit teşkilatı, İl Teşkilatı hatta Genel Merkezle uğraşmak zorunda kalıyor.

Ancak, 3 yıl sonra kimse, Fatma Başkanın partisiyle, meclisiyle ya da personeliyle yaşadıklarına değil, icraatlarına bakacak.

Fatma Başkan sosyal işlerde bir hayli başarılı. Bununla birlikte sosyal medyayı da iyi kullandığı söylenebilir.

Ancak Belediye Başkanı demek, Başkan olduğu halkın hayatını değiştirecek projeler gerçekleştirmek demektir.

Bu projeleri gerçekleştirmek için, gerekirse Büyükşehir Belediyesini, gerekirse İçişleri Bakanını ve hatta gerekirse Cumhurbaşkanı’ndan talimatlarla, İzmit’te ciddi projeleri hayata geçirmelidir.

Önünde çok güzel örnekler var Fatma Başkan’ın, Mesela, CHP ‘li Sefa Sirmen’in, pekçok proje için DYP’li Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i nasıl ikna ettiyse, İzmit için ciddi projeler hazırlayıp, bu projeleri halkla paylaşıp, gerçekleştirmek için her kapıyı çalmalıdır.

2 yıl göz açıp kapayana kadar geçti. 3 Yıl da emin olun aynı hızda geçip gidecek.

Geçmişin muhasebesi yapıldığında, ya İzmit Belediyesine 5 yıl daha başkan olmak ya da Büyükşehir’e aday olmak isteyeceksiniz. O yüzden şimdi icraat zamanı!!!

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız