GÜNGÖR ARSLAN'A VE GAZETEYE YAPILAN DOĞRU MU, HUKUKİ Mİ, ETİK Mİ!

28 Eylül 2016 Saat: 18:05
Hakan Elyıldırım

GÜNGÖR ARSLAN'A  VE GAZETEYE YAPILAN DOĞRU MU, HUKUKİ Mİ, ETİK Mİ!

Kocaeli'de çok önemli bir dernek kuruluyor.

Benim de kurucuları içerisinde olduğum bu dernek, Kocaeli'de yayın yapan internet haber gazetelerini bir çatı altında toplayan İnternet Gazeteleri ve Gazetecileri Derneği.

Tüm dünyada, gündemi internet gazetelerinin belirlediği bir ortamda, Kocaeli gibi siyasi ve sosyo ekonomik anlamda bir hayli güçlü olan Kocaeli'de de, İnternet haber gazeteleri bir araya geliyor.

Daha güçlü hareket edebilmek için bir dernek çatısı altından toplanan Kocaeli'li İnternet Haber Gazeteleri'nin en önemli özelliği ise, dernek bünyesinde tamamen tarafsız haber gazeteleri olduğu gibi, belli bir siyasi görüşün haberlerini yansıtan gazetelerde var.

Dernek kurucu üyeleri arasında, İzmit Merkezli gazetelerin yanısıra, Gebze, Gölcük, Karamürsel, Kandıra, Kartepe merkezli gazeteler de var.

Bu derneğin en önemli özelliklerinden birisi, gazeteleri maddi, siyasi ve hukuki olarak ta korumak olacaktır.

Şimdi gelelim Günaydın Kocaeli Gazetesi'nin kapatılmasına...

Kocaeli'de hoşlanmadığın insanları say deseler, şahsi listemin başına yazacağım ilk 3'ü Güngör Arslan, Ömer Polat ve Nevzat Doğan paylaşır.

Güngör Arslan'ı günahım kadar sevmem. Pek çok kişiye yaptığı yalan haberciliğini benim şahsıma da yaptı. Ben gittim suç duyurusunda bulundum. Tazminat davası açtım ve kazandım.

Türkiye bir hukuk ülkesi mi?

Hukuk, demokratik ve bağımsız bir şekilde işliyor mu, işlemiyor mu bu tartışılır.

Ancak hukukun işlemediğini, ya da en azından bağımsız işlemediğini düşündüğümüz anda, müdahale etmezsek, yarın bize de lazım olabilecek bağımsız yargı ve hukuk sistemini çok ararız.

Çağdaş dünya ülkeleri nasıl ki idamı hukuk sistemlerinden çıkartıyorlar ve geçmişteki idamlardan pişmanlık duyuyorlarsa, terörizme hizmet ettiği ispatlanmış gazetelerin haricinde kapatılan gazetelerle ilgili de gelecekte pişmanlıklar duyulacağını düşünüyorum.

Beğenmediğin haberle, köşe yazısıyla ilgili gider suç duyurusunda bulunursun. Habere erişimi engelletirsin. Ancak herhangi bir açıklama yapılmadan bir gazetenin komple kapatılmasını doğru bulmadığımı özellikle belirtmek istiyorum.

Günaydın Kocaeli Gazetesinde çalışan en az 10-15 kişi vardı. Reklam vermiş en az 20-30 tane firma vardı. Bu gazete niye kapatıldı. Sadece Güngör Arslan yüzündense, diğer gazete çalışanlarının ve reklam verenlerin ne suçu vardı? Güngör Arslan suçlu ise yargı cezasını versin. Anayasaya göre, Türk Ceza Kanununa göre bir suçu varsa, gitsin cezasını çeksin.

Bizim Kocaeli Gazetesi kapatıldığında, bir gerekçe vardı. Gazetenin haber kaynağı ve işleyişinin darbe girişiminin gelişimine hizmet etmesi suçlamasıyla kapatılmasına ses çıkarmadık. Suçlamanın içeriği kamuoyunu tatmin etmişti.

Sonrasında Güngör Arslan'ın kurduğu Yeşil Kocaeli ve ardından da Günaydın Kocaeli'nin kapatılmasını, Gazetecilik mesleğine vurulan bir darbe olarak görüyorum.

Bu kapatılma, eleştirdik diye her an bizim gazetelerimizin de kapatılması keyfiyetine, emsal teşkil edecektir.  

Bu nedenle, Güngör Arslan'a değil belki ama Gazeteye sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Kişilerin suçunu kurumlar çekmemeli. Gazetelerin yayınlarının durdurulması kesinlikle antidemokratik bir durumdur. 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız