HAKAN ELYILDIRIM'dan 'Kocaeli, Kılıçdaroğlu'na İyi Bir Ders Vermeli'

20 Aralık 2018 Saat: 11:13
HAKAN ELYILDIRIM'dan 'Kocaeli, Kılıçdaroğlu'na İyi Bir Ders Vermeli'
Kocaeli'yi hiçe sayan, örgütleri yok sayan, umudunu kesen Kılıçdaroğlu'ndan, Kocaeli'li CHP'liler vazgeçmeli artık. Kocaeli'de siyaset yaparak CHP'ye yıllarını vermiş olan parti emekçilerinin görüşlerini umursamayan, Milletvekillerine kentin durumunu, örgütün durumunu sormayan Genel Başkana Kocaeli'li CHP'liler de gereken cevabı vermeli.

CHPLİLER, KOCAELİ’DE, KILIÇDAROĞLU’NA İYİ BİR DERS VERMELİ

“Kılıçdaroğlu ittifak görüşmelerinde zorlandığı iki ili açıkladı.” diye bir haber başlığı gördüm bugünkü gazetelerde. Belki de bir tür “kusura bakmayın” deme şekli diye düşündüm.

Haberin içeriğine bakınca, bu iki ilin, Balıkesir ve Denizli olduğunu gördüm.

 

Kılıçdaroğlu, Kocaeli’yi kafasında silmiş. Nasıl olsa kazanamayacağımız yer Kocaeli, ver gitsin İyi Parti’ye demiş. Yani daha başlamadan yarışı kaybetmiş kafasında.

Halbuki Kocaeli Büyükşehir’e Fahri Örengül gibi maddi yönden güçlü, kentin tanınmış, sevilen, en küçük bir falsosu olmamış, Büyükşehir Belediyesi’nde grup başkan vekilliği yapmış, Meclis üyelikleri yapmış, CHP’de yıllardır hizmet vermiş biri çıkıp aday olmuş.

İzmit’te partili partisiz herkes tarafından sevilen bir isim Cengiz Çakar aday olmuş. Partinin Kocaeli teşkilatı, kendi içinde hazırlıklara başlamış, sen çık Kocaeli’nin üstünü çiz. Yıllardır partiye en alt kademesinden gelip hizmet veren, aday olan insanları görmezden gel. Sonra bu kentte neden kaybettik diye düşün dur. CHP Kocaeli teşkilatı, başta Kılıçdaroğlu’na, sonra CHP Genel Merkezine iyi bir ders vermeli. Bu ders, CHP’ye oy vermemek mi olur, Bağımsız aday olan bir isme oy vermek mi olur bilemem. Ama kesinlikle bir ders verilmeli.

CENGİZ SARIBAY O KOLTUKTA NASIL OTURABİLİYOR? MİDESİ NASIL KALDIRIYOR!

Cengiz Sarıbay o koltukta nasıl oturabiliyorsun? Vekilimizi Başkan adayı yapmışlar, Büyükşehir’e de aday göstermediler gibi, uzaydan gelmiş İl Başkanı gibi konuşmayı kendine yakıştırıyor musun? Sen de bu kentin, tanınmış, sevilen, isim yapmış bir hukuk adamı, CHP’nin emekçilerindensin. İleride Milletvekili seçimlerinde şansım olsun, susup oturayım diye düşünüyorsan, yanılıyorsun. 31 Mart 2019’daki seçimlerde CHP’nin nasıl bir oy alacağını sanıyorsun ki, bir dahaki genel seçimlerde, oyunu arttırsın? 3 Milletvekili var, 2’ye hatta 1’e düşme ihtimali bu yerel seçimlerden sonra çok yüksek bir ihtimalken, Kılıçdaroğlu seni 1.Sıraya koyarmı sanıyorsun?

Yerel seçimlerde senin hangi isteğini yerine getirdiki, genel seçimlerde sana kontenjan versin?

Sevgili Cengiz Sarıbay, sizi yolda, adliyede, bir toplantıda gördüğümde saygıyla selamlarken, bundan sonra acıyarak bakmak istemem !

FATMA KAPLAN HÜRRİYET’İN DURUMU DA VAHİM

Fatma Kaplan Hürriyet’i tanırım. Dünya iyisi, güleryüzlü, pozitif, çözüm odaklı, çalışkan, zeki, dost canlısı, kısacası iyi bir insan. CHP’nin en iyi bildiği yeri İzmit İlçesidir. İzmit ilçede, gece gündüz demeden köy köy, mahalle mahalle dolaşmıştır, 2014 seçimlerinde. Minik bebeğini bile, eşi partiye getirdiğinde görebilmiştir. O kadar emekçidir CHP içerisinde.

Bir şans doğdu, Genel seçimlerde ilk sıradan aday oldu ve vekil oldu. Ancak, Lider emrine çabuk girdi.          İyi Parti’ye git dediler gitti, Geri gel dediler, geldi, İzmit Belediye Başkanlığına aday ol dediler oldu. Lider ne emrettiyse onu yapıyor. Büyükşehir’e aday olacak dediler, sesi çıkmadı. İzmit’e aday oldun dediler yine sesi çıkmadı.

Bu durum şunu gösteriyor. Emrinize amadeyim, muhtar ol deyin muhtar olayım sayın Genel Başkanım.

Tanıdığım Fatma Kaplan Hürriyet’e yakıştıramadım bu duruşu. Belediye Başkan Adaylığına gelince, çok çalışacağına, sempatiyle karşılanacağına eminim. Ancak herkes ve başta Fatma hanım şunu aklından hiç çıkartmamalı ki, Türkiye’de, Ak Parti ile hangi il ve ilçede yarışa girersen gir, Recep Tayyip Erdoğan ile yarışırsın.

CENGİZ ÇAKAR KAZANDI ASLINDA

İzmit’te, Cengiz Çakar kimdir diye yoldan geçen birisine sorsanız, alacağınız cevap, düğünüme gelmişti, geçen sene cenazemize gelmişti, babamı hastanede ziyaret etmişti gibi cevaplar alabilirsiniz. Beyefendiliği ile, mütevaziliği ile, iyi bir aile babası olmasıyla, tanınan pırlanta gibi bir insan.

Kötü yanı nedir? Çok fazla efendi, saygılı, cazgır değil! Bu güzel özellikler siyasette kötü taraflardır. Cengiz Çakar Ankara’ya CHP Genel Merkezine gidip bağırıp çağırsaydı, Kocaeli Milletvekillerinin kapısında yatıp kulis yapsaydı aday olabilirdi. Ama o hep halkına çevresine, parti örgütüne ve bugüne kadar partiye verdiği emeğe güvendi.

Hatası CHP’nin Kılıçdaroğlu’nun partisi olduğunu dikkate almamasıydı.

Onun yerinde ben olsam ortalığı ayağa kaldırırdım. Haksızlığa karşı savaşırdım.  Bu yüzden siyaseten benden bir cacık olmaz. Cengiz Çakar’ın vereceği her kararda kendisi için hayırlısı olmasını dilerim. Cengiz Çakar yine de kazanmıştır bana göre…

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız