HAKAN ELYILDIRIM'dan "Trafik Sorununu Çözen Kazanır"

8 Nisan 2021 Saat: 14:31
HAKAN ELYILDIRIM'dan "Trafik Sorununu Çözen Kazanır"
Yerel seçimlere 3 sene kaldı. Kocaeli'nin en büyük problemlerinden birisi trafik yoğunluğu. Tahir Başkan bu konuya ciddi biçimde eğilmesi gerekiyor.

TRAFİĞE ÇÖZÜM BULAN KAZANIR!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin başında gerçekten kıymetli bir isim, değerli bir hoca var. Tahir Büyükakın.

2 Senedir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Tahir Büyükakın’ın mücadele vereceği ilk sınava yani yerel seçimlere 3 sene kaldı.

Seçimlerde tüm icraatları ortaya dökülecek ve eğer aday gösterilirse, vatandaştan oy isteyecek.

Kocaeli’nin merkezi İzmit ve Gebze’dir. İki ilçenin de en büyük sorunu trafik.

Özellikle Akşam 17:00 itibariyle iki ilçede de trafik tam anlamıyla felç olup kilitleniyor. Üstüne üstlük bazı noktalarda hiç bitmeyen tamirat tadilat çalışmaları, vatandaşın misliyle gerilmesine neden oluyor.

Kocaeli, artık İstanbul’la birleşti sayılır. Kültürel ve sosyal faaliyetleriyle, metro ulaşımıyla, havaalanlarıyla, tarihsel alanlarına verilen önemiyle, dev organizasyonlarıyla benzemesini isteyeceğimiz Kocaeli, daha ziyade trafik yoğunluğu ile İstanbul’a benzedi.

Tahir Başkan Kocaeli için vakit kaybetmeden, bir trafik planı oluşturmalı. Bazı yolların genişlemesi gerekiyor. Zorunlu ise gerekli kamulaştırmalar yapılmalı.

D100’de mutlaka yeni bir sistem geliştirilmeli. Trafiğin daha rahat akması sağlanmalı.

Anlaşılan o ki, Kocaeli için 3 sene sonra dönüp baktığımızda, vatandaşın hayatını değiştiren yeni bir proje hayata geçirilmiş olmayacak.

Benim gördüğüm kadarıyla, Tahir Başkanın elle tutulur, gözle görülür, “vay bee” dedirtecek bir projesi de yok.

Bu yüzden hiç değilse 5 senelik görev süresi dolduğunda trafik sorununu çözmüş olursa, vatandaşın gönlünü bir nebze de olsa kazanmış olur.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız