KARATE MİLLİ TAKIMI AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

7 Mayıs 2017 Saat: 18:37
KARATE MİLLİ TAKIMI AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU
İzmit'te düzenlenen Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nın son gününde Tükiye erkek takımı, 4 Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

İzmit'te düzenlenen Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nın son gününde Tükiye erkek takımı, 4  Avrupa şampiyonluğunu kazandı.
4-7 Mayıs tarihleri arasında İzmit'in ev sahipliği yaptığı Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nın son gününde Türkiye tarihi bir başarı yakaladı. Takım finallerinin yapıldığı günde Türkiye erkek takımı, Fransa'yı mağlup ederek kürsünün tepesine çıktı. Bayan takımı da 3'üncülük maçında Almanya'yı geçerek bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye elde ettiği 14 madalya ile Avrupa Şampiyonaları tarihindeki en çok madalya sayısına ulaştı.
Son 2 yıldır finalde karşılaştığı Fransa ile 3'üncü defa eşleşen erkek takımı, 2015'in ardından bu sene de Avrupa'nın zirvesine çıktı. Uğur Aktaş , Serkan Yağcı, Enes Erkan, Rıdvan Kaptan, Gökhan Gündüz, Alparslan Yamanoğlu ve Muhammet Ali Yılmaz'dan oluşan ekip, Fransa'yı 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu.
BAYANLAR DA KÜRSÜYÜ BIRAKMADI
Avrupa 3'üncüsü olan bayan takımı, 3'üncülük maçında Almanya ile karşılaştı. 2015 yılında İstanbul'daki finalde yendiği rakibi ile İzmit'te bir kez daha karşılaşan Dilara Bozan, Gizem Şahin, Rabia Küsmüş ekibi, Alman ekibe şans tanımadı ve kürsünün 3'üncü sırasına yerleşti.
Türkiye, elde ettiği 4 altın, 4 gümüş ve 6 bronz olmak üzere toplam 14 madalya ile ülkeler klasmanında Avrupa'nın zirvesine yerleşti. Türkiye'ye en yakın ülke 8 madalya toplayan İtalya olurken, İspanya 5 madalyada kaldı.
CUMHURBAŞKANI TEBRİK ETTİ
Şampiyona sonunda elde ettiği başarılardan dolayı Karate Milli Takımı'yla telefonla konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm sporcuları tebrik etti. Karate Milli Takımı'nı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu arada birlikte Türkiye tezahüratında bulundu.
Şampiyonanın ardından Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Avrupa Karate Federasyonu bayrağını, gelecek yıl şampiyonanın düzenleneceği Sırbistan'a teslim etti.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız