KEV 55 MİLYON'A TAMAM

30 Mayıs 2017 Saat: 15:38
KEV 55 MİLYON'A TAMAM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Kocaeli Eğitim Vakfı Tesisleri (KEV) ile ilgili gelinen noktayı değerlendirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın bir restoranda düzenlediği basın toplantısında KEV tesislerinin 55 milyon liraya Kent Konut tarafından alınacağını, KEV’in de 200 kişilik yurdu bu paranın içinden yapacağını ifade etti. Toplantıda Kocaelispor Kulüp Başkanı Bahri Yavuz, Kocaelispor Futbol Şube Sorumlusu Ceyhun Hoşdil, yönetim kurulu üyeleri Çağrı Alpaslan, Efe Nalçacı, Cumhur Alkan, Sedat Köse, Sait Ertuğ, Tunç Tuncaboylu da katıldı.

KEV 55 milyona tamam… 200 kişilik yurt da içindeKEV 55 milyona tamam… 200 kişilik yurt da içinde

İNSİYATİF ALACAĞIZ

Toplantıda sözü Tahir Büyükakın aldı ve şu ifadelere yer verdi: Büyükşehir Belediyesi Başkanımız bana yetkiyi vermese burada konuşma şansım olmazdı. Evet, Kocaelispor ile ilgili 7 ay önce de bir araya gelmiş ve Kızılyıldız’a olan borç ile ilgili toplantı yapmıştık. O gün de Kocaelispor’un kente mâl olmuş bir kulüp olduğunu ifade etmiş, Büyükşehir Belediyesi olarak Kızılyıldız konusu ile ilgili olarak insiyatif alacağımızı söylemiştik. Ayrıca Bahri Yavuz, KEV’in başkanı olursa arazinin değerlendirilmesi için çalışmalar yapabileceğimizi de belirtmiştik.

img_0005-001.jpg

POLEMİKLERE GİRMEYECEĞİZ

7 aylık süreçte Bahri ile (Yavuz) 10 kez görüştük. Son 3-4 gündür sürekli birlikteyiz. Konu polemik haline getirildi. Polemiklere girmek istemiyorum. Kocaelispor, bu kentin vazgeçilmezidir. Kocaelispor’a sahip çıkmak önemli tabii ki ama Kent Konut’u batırmamak da önemli. Şunun sözünü veriyorum. Kamu kaynaklarını asla kullandırtmayacağız. KEV’deki amacımız KEV arazisi alanın imarının değiştirilip arazinin spor alanından konut alanına çevrilip Kocaelispor’un borcunu ödemekti.

img_0007.jpg

PARALAR KOCAELİSPOR’UN HESABINA GEÇMEYECEK

Kocaelispor’un yapılandırılmış vergi borcunun Mayıs ayındaki taksitini Kent Konut’un sponsorluğunda ödeyeceğiz. Vergi ve SGK olmak üzere 30 milyon civarında bir borç var. KEV’in devralınması sırasında eski KEV Başkanımız 200 kişilik yurt yapılması ile istekleri olmuştu. Biz de buna söz vermiştik. Bu söz de tutulacak. KEV bu tesisi 10 milyon lira karşılığında yapacak.

img_0009.jpg

GÖLGE EDİLMESİN

Kent Konut ile ilgili sorun olacağını sanmıyorum. Paranın tamamının Kocaelispor’un hesaplarına geçmemesi gerekiyor. Yoksa haciz işlemi uygulanıyor. Yani her şeyi açık bir şekilde ifade edemiyoruz. Alacaklılar üşüşür. Arazinin şu andaki değeri konut alanlarında 35 milyona alınır. Daha iyi bir çözüm varsa Hodrimeydan. Başka türlü gölge edilmesin.

img_0009.jpg

ARKAMIZDAN LAF ETTİRMEYECEĞİZ

Kocaelispor Kulüp Başkanı Bahri Yavuz, KEV Tesisleri ile ilgili yapılan toplantıda şu düşüncelere yer verdi: Bu kentin her kesimi Kocaelispor’un kurtuluşu için bir araya gelmedi. Zeynel Başlak ve İsmail Kalkandelen’in yardımları ile KEV’in başına geçerek sorumluluk aldık. Bu kulüp kişilere ait değil, şehre ait. Bizler yarın gittiğimizde arkamızdan laf ettirmemek için bu işi yapıyoruz. Yalnız kalırsam asla bu işi yapmam, akçeli işlerin içinde olmam. Kendimize ait bir gayrimenkulümüz var. Buna birilerinin dokunması gerekiyor. Tahir Bey ve Büyükşehir Belediye Başkanımız geçmişin üzerine set çekti. Özellikle Tahir Bey, bana kızacak ama önemli bir risk aldı.

img_0011.jpg

ÇOK YORULDUM

1 yıl içinde KEV ile ilgili sürecin tamamlanması gerekir. Ondan sonra sportif başarıdan söz edebiliriz. Olağan Genel Kurul ile ilgili planlama yapmadık. 25-30 gün içinde olağan üstü genel kurul kararı alacağız. Bu zaman dilimi içinde kim kulübü daha iyi yöneteceğine inanıyorsa seve seve görevi bırakmaya razıyım. Çünkü çok yoruldum. Bundan sonraki süreç çok daha zor ve engebeli.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız