KOCAELİ'DE KANDIRA HARİÇ 11 İLÇE RİSK ALTINDA

13 Şubat 2023 Saat: 14:35
KOCAELİ'DE KANDIRA HARİÇ 11 İLÇE RİSK ALTINDA
Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen iki depremin ardından Kocaeli’de yaşayan vatandaşlar, hangi ilçelerden fay hattının geçtiği merak konusu oldu.

Kahramanmaraş merkezli ve 6 Şubat’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen iki depremin ardından 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıkıma uğrattı. Türkiye genelinde milli yas ilan edildi. Depremin ardından vatandaşların internette en çok taradığı konu Türkiye’deki fay hatları oldu. Kocaeli’de ise 11 ilçenin riskli bölge olduğu açıklandı.

KOCAELİ’DE 11 İLÇE
Birinci derece riskli bölgede bulunan Kocaeli'nin ilçeleri ise şu şekilde sıralandı: Kartepe, İzmit, Başiskele, Gölcük, Karamürsel, Gebze, Darıca, Körfez, Derince, Dilovası, Çayırova ilçelerinde yoğun olarak fay hattı geçiyor. AFAD’ın haritasına göre Kandıra ilçesinden çok fay hattı görülmediği rastlandı.

BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER
İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt...

İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER
Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum...

ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER
Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

EN AZ RİSKLİ BÖLGELER
Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman'dır.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız