MARMARA DEPREMİNİN HABERCİSİ OLABİLİR

26 Eylül 2019 Saat: 18:31
MARMARA DEPREMİNİN HABERCİSİ OLABİLİR
"Marmara depreminin habercisi olabilir"

Jeoloji Mühendisleri Odası Kocaeli İl Temsilciliği'nden Niyazi Temizkan, bugün yaşanan depreme ilişkin açıklama yaptı.

Temizkan'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "Silivri açıklarında 5.8 büyüklüğünde gerçekleşen ve ilimizde de ciddi şekilde hissedilen bir depremi daha yaşadık.

Türkiye’nin çoğu bölgesinin deprem riskiyle yaşadığını ve Marmara Depreminin kendini sürekli hissettirdiğini bir daha hatırlatmak istiyoruz. Bu koşullar altında ülkemizi ve kentimizi depreme hazırlamanın ne kadar önemli olduğunu ve bu kısa sürede alınması gereken acil önlemleri zaman kaybetmeden almanın gerekliliği apaçık ortadadır.

Olası bir Marmara Depreminde şehrimizinde büyük bir tehlike içerisinde olduğu ve belirli bölgelerin bu depremden ciddi şekilde etkileneceği unutulmamalıdır.

Halkımızın ve kent yönetiminin deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında tam olarak ne yapacağını bilememekte, yapı stokuna güvenemeyen halkımız ciddi bir panik yaşamaktadır.

Bu anlamda yeterli mühendislik hizmeti almamış, depreme karşı güvensiz binalar bir an önce tespit edilmeli, deprem öncesi, esnası ve deprem sonrası kentin tüm bileşenlerini hazırlamak öncelikli görevimiz olmalıdır.

Türkiye’nin en büyük sanayi bölgesi ve ekonomik can damarı olan İstanbul ve kentimizin, gelecek Marmara depremi öncesinde başta bu hazırlıklar olmak üzere bir an önce gerekli olan önlemleri almak ve halkımızı bu konuda bilinçlendirmek öncelikli görevimizdir."

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız