SARSINTILAR 20 YIL SONRA SOKAĞA DÖKTÜ

26 Eylül 2019 Saat: 18:40
SARSINTILAR 20 YIL SONRA SOKAĞA DÖKTÜ
Deprem, 20 yıl sonra yine sokağa döktü

Marmara Denizi Silivri açıklarında dün saat 13.59’da meydana gelen 6,0 büyüklüğündeki deprem, Kocaeli’de de korkuya neden oldu. Deprem sonrası can ve mal kaybı yaşanmazken, Marmara Depremi’nden tam 20 yıl sonra Kocaeli yine sokağa döküldü. Öğrenciler öğretmenleri tarafından okul bahçelerine alındı. Herkes telefonlara sarılınca telefon hatları çöktü

 6 ŞİDDETİNDE

Gölcük Depremi’nin 20’nci yılını henüz bir buçuk ay önce anan Kocaeli, dün yıllar sonra benzeri bir paniği yaşadı. İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen deprem, İstanbul’un dışında ilimizde de panik yarattı. Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre 6,0 şiddetindeki deprem, yaklaşık 15 saniye sürdü. Yerden 12,6 kilometre derinlikte meydana gelen deprem sonrası vatandaşlar kendilerini sokaklara attı. Okul yönetimleri öğrenicileri bahçelerde toplarken, öğleden sonra okullar tatil edildi.

 İLETİŞİM HATLARI YİNE ÇÖKTÜ

Deprem sonrası cep telefonlarına sarılan vatandaşlar, yakınlarına ulaşmaya çalıştı. Yoğunluktan iletişim hatları çökünce, tıpkı 17 Ağustos 1999 depreminde olduğu gibi, saatlerce insanlar telefonla birbirlerine ulaşamadı. Veliler okullara koşarak, çocuklarını almaya gitti. Deprem, Sakarya ve Düzce'de de hissedildi. Depremin korkusunu yaşayan vatandaşlar bir süre dışarıda bekledi. İsmini vermek isteyen bir vatandaş, "Önce başımız döndü sandık. İş yerimizde eşyalar sallanınca deprem olduğunu anladık. Kendimizi dışarı attık" dedi.

 İTFAİYE’DE İZİNLER İPTAL

Depremin ardından İtfaiye Müdürlüğü ve bağlı ekiplerde tüm izinler iptal edildi. Deprem nedeniyle hastanelere çok sayıda panik atak şikayeti geldi. Depremden yarım saat içinde ambulans kalmadığı bilgisine ulaşıldı. Öğrenciler okul bahçelerine çıktı. Vatandaşlar İzmit Kent meydanı gibi, açıklık alanlara kendilerini attı. Depremin büyüklüğü Kandilli Rasathanesi tarafından önce 5,7 ardından 6,0 olarak açıklandı. Marketlerdeki raflar döküldü. İstanbul Avcılar’da bir caminin minaresi yıkıldı. İnterteks Fuar Alanı’nda yapılan Gümüşhane Tanıtım Günleri’nde, salonu dolduranlar deprem nedeniyle salon dışına çıktı.

UMKE İSTANBUL’A ÇAĞIRILDI

İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) depremin ardından İstanbul’a davet edildi. Kocaeli dışında, Sakarya UMKE de İstanbul’a çağırıldı. İstanbul’da hasar tespit çalışmalarının sürdüğü öğrenilirken, Kocaeli Valiliği her hangi bir hasar çağrısı yapılmadığını açıkladı.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız