TRAFİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SİZ NE İŞ YAPARSINIZ?

10 Haziran 2022 Saat: 14:41
TRAFİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SİZ NE İŞ YAPARSINIZ?
Kocaeli'de hatta tüm Türkiye'de bir "Ferdi Trafik Müfettişi" terörü yaşanıyor. Vatandaş bu ferdi trafik müfettişlerinin yazdığı cezaları incelemeden işleme koyan Polise tepkili.

Vatandaş trafik konusunda dertli olduğu kadar, trafik polislerinden ama daha çok ferdi trafik müfettişlerinden dertli.

Tipini beğenmedikleri adama ceza yazan Trafik Müfettişleri, bazen azıtıp aynı anda 2 tane ceza birden yazıyorlar. İlk yazdıkları cezayı yanlış yazdığını düşünüp ikinci bir ceza daha yazıyorlar.

Bu cezalar İzmit Trafik Şube Müdürlüğünün ekranına düşüyor. 

Trafik Şube Müdürlüğündeki Polis Memuru ise, tamamen bilinçsiz bir şekilde, hiçbir incelemeye gerek duymadan, aynı anda yazılmış 2 hatta 3 tane cezayı resmileştirip vatandaşa gönderiyor.

İtiraz Merci neresi Sulh Ceza Hakimliği. Gideceksiniz mahkemeye 500 TL para harcayacaksınız, dava açacaksınız, 196 TL'lik cezanın iptal edilmesi için aylarca uğraşacaksınız.

Son zamanlarda, Kocaeli Emniyet Müdürlüğünden ciddi şikayetler var. 

Emniyet Müdür Sayın Veysel Tipioğlu'nun çok başarılı ve işine hassas bir müdür olduğunu bildiğimiz için haberleri mümkün olduğu kadar kendisine iletip, çözüm üretmesini istiyorduk. Çözüyordu.

Ancak bu son gelen 2 ceza bardağı taşıran son damla oldu.

Vatandaş Pazar günü Yahya Kaptan'daki Pazar Pazarına gitmiş. tam köşedeki bilboardların altında ekmek satan bayandan ekmek almak için aonlarca aracın durduğu noktada durmuş. Sadece 2 dakika süren alışveriş sonrası ket etmiş. 

Ancak çok bilmiş bir Ferdi Trafik Müfettişi aynı dakika da 2 tane ceza düzenlemiş. 

Hadi o kendini vatanı kurtarmaya adamış zannediyor. Ya bu cezaların ekranına düştüğünü gören Polis Memuru?

O hiç merak etmemiş, nedenine oluş saaatine bile bakmadan cezaları resmileştirmiş. 

İnsanlar zamların, hayat pahalılığının altında ezilmişken, böyle sorumsuzluk vatandaşı çok üzüyor ve polis ekarşı bileniyor. 

Benden söylemesi, Polis daha dikkatli olmalı. Kendini birşey zanneden bir zibidinin yazdığı saçma sapan cezaları en azından incelemeli. 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız